Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.607)

sorteer op
recept Ta­gli­a­tel­le met peer en blauw­a­der­kaas

Ta­gli­a­tel­le met peer en blauw­a­der­kaas

20 min.
(33)
recept Tor­tel­li­ni met to­maat-mas­car­po­ne­saus

Tor­tel­li­ni met to­maat-mas­car­po­ne­saus

30 min.
(50)
recept Ta­gli­a­tel­le met sa­la­mi en spi­na­zie in to­ma­ten­saus

Ta­gli­a­tel­le met sa­la­mi en spi­na­zie in to­ma­ten­saus

20 min.
(32)
recept Pa­pri­ka­la­sag­ne met ou­de kaas

Pa­pri­ka­la­sag­ne met ou­de kaas

1 u. 10 min.
(377)
recept Spa­ghet­ti met to­nijn­steak

Spa­ghet­ti met to­nijn­steak

25 min.
(7)
recept La­sag­ne met spi­na­zie en ge­rook­te kip

La­sag­ne met spi­na­zie en ge­rook­te kip

55 min.
(235)
recept Spa­ghet­ti­ni-au­ber­gi­ne­taart

Spa­ghet­ti­ni-au­ber­gi­ne­taart

1 u. 15 min.
(49)
recept Zalm­pak­ket­jes met pap­par­del­le

Zalm­pak­ket­jes met pap­par­del­le

55 min.
(44)
recept Far­f­al­le met sun­dried to­ma­to­saus

Far­f­al­le met sun­dried to­ma­to­saus

20 min.
(19)
recept Pen­ne met pit­ti­ge saus en gar­na­len

Pen­ne met pit­ti­ge saus en gar­na­len

20 min.
(33)
recept Far­f­al­le met ge­rook­te-zalm­saus en broc­co­li

Far­f­al­le met ge­rook­te-zalm­saus en broc­co­li

20 min.
(78)
recept Pas­ta met ver­se to­ma­ten­saus en krui­di­ge vis­re­pen

Pas­ta met ver­se to­ma­ten­saus en krui­di­ge vis­re­pen

35 min.
(46)
recept Ta­gli­a­tel­le met ru­co­la en ri­cot­ta

Ta­gli­a­tel­le met ru­co­la en ri­cot­ta

30 min.
(44)
recept Pen­ne met to­maat-mas­car­po­ne­saus

Pen­ne met to­maat-mas­car­po­ne­saus

25 min.
(47)
recept Pas­ta met Ita­li­aan­se roer­bak­groen­te

Pas­ta met Ita­li­aan­se roer­bak­groen­te

21 min.
(46)
recept Pas­ta­sa­la­de met zon­ge­droog­de to­maat

Pas­ta­sa­la­de met zon­ge­droog­de to­maat

25 min.
(114)
recept Ta­gli­a­tel­le met ge­roos­ter­de pa­pri­ka en gor­gon­zo­la­saus

Ta­gli­a­tel­le met ge­roos­ter­de pa­pri­ka en gor­gon­zo­la­saus

20 min.
(59)
recept Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met tor­tel­lo­ni en pes­to

Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met tor­tel­lo­ni en pes­to

55 min.
(149)
recept Pi­kan­te spa­ghet­ti met to­nijn­steak

Pi­kan­te spa­ghet­ti met to­nijn­steak

15 min.
(87)
recept Tor­tel­li­ni met pes­to­spi­na­zie

Tor­tel­li­ni met pes­to­spi­na­zie

25 min.
(110)
recept Pen­ne met pad­de­stoel-to­ma­ten­saus

Pen­ne met pad­de­stoel-to­ma­ten­saus

20 min.
(21)
recept Mer­luz­zo Es­ta­te (zo­mer­se ka­bel­jauw)

Mer­luz­zo Es­ta­te (zo­mer­se ka­bel­jauw)

55 min.
(195)
recept Ech­te Ita­li­aan­se spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Ech­te Ita­li­aan­se spa­ghet­ti bo­log­ne­se

45 min.
(771)
recept Spa­ghet­ti met mos­se­len en wit­te wijn

Spa­ghet­ti met mos­se­len en wit­te wijn

45 min.
(54)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.