Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.592)

sorteer op
recept Ro­mi­ge pas­ta met pad­de­stoe­len

Ro­mi­ge pas­ta met pad­de­stoe­len

30 min.
(107)
recept Spa­ghet­ti met mos­se­len & to­ma­ten­saus

Spa­ghet­ti met mos­se­len & to­ma­ten­saus

30 min.
(84)
recept Ka­bel­jauw in Par­ma­ham met Ita­li­aan­se sa­la­de

Ka­bel­jauw in Par­ma­ham met Ita­li­aan­se sa­la­de

25 min.
(97)
recept Pen­ne met to­ma­ten-pa­pri­kasaus

Pen­ne met to­ma­ten-pa­pri­kasaus

25 min.
(9)
recept Pas­ta pes­to met broc­co­li en ham

Pas­ta pes­to met broc­co­li en ham

15 min.
(124)
recept Ta­gli­a­tel­le met fris­se ci­troen­saus

Ta­gli­a­tel­le met fris­se ci­troen­saus

25 min.
(23)
recept Far­f­al­le met ge­hakt en to­ma­ten-mas­car­po­ne­saus

Far­f­al­le met ge­hakt en to­ma­ten-mas­car­po­ne­saus

40 min.
(103)
recept Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie, spek­jes en pijn­boom­pit­ten

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie, spek­jes en pijn­boom­pit­ten

20 min.
(243)
recept Pen­ne met 4 soor­ten kaas en cour­get­te­sa­la­de

Pen­ne met 4 soor­ten kaas en cour­get­te­sa­la­de

20 min.
(11)
recept Pas­ta ca­pre­se

Pas­ta ca­pre­se

20 min.
(180)
recept Pas­ta met zo­mer­groen­ten en ka­bel­jauw

Pas­ta met zo­mer­groen­ten en ka­bel­jauw

15 min.
(25)
recept Pas­ta met ro­mi­ge gar­na­len

Pas­ta met ro­mi­ge gar­na­len

30 min.
(514)
recept Pastat­jes met ham-room­saus

Pastat­jes met ham-room­saus

20 min.
(13)
recept Spa­ghet­ti met to­maat-mas­car­po­ne­saus

Spa­ghet­ti met to­maat-mas­car­po­ne­saus

20 min.
(24)
recept Ro­mi­ge to­ma­ten­pas­ta met Par­ma­ham

Ro­mi­ge to­ma­ten­pas­ta met Par­ma­ham

20 min.
(76)
recept Spa­ghet­ti met ei en spek­jes

Spa­ghet­ti met ei en spek­jes

15 min.
(93)
recept Spa­ghet­ti met gar­na­len en ar­ti­sjok­ken

Spa­ghet­ti met gar­na­len en ar­ti­sjok­ken

25 min.
(56)
recept Spa­ghet­ti met ge­roos­ter­de-pa­pri­kasaus

Spa­ghet­ti met ge­roos­ter­de-pa­pri­kasaus

1 u. 10 min.
(47)
recept Pap­par­del­le met ver­se to­ma­ten­saus

Pap­par­del­le met ver­se to­ma­ten­saus

1 u. 25 min.
(21)
recept Ra­vi­o­li met braad­worst-ri­cot­ta­vul­ling

Ra­vi­o­li met braad­worst-ri­cot­ta­vul­ling

25 min.
(18)
recept Pen­ne ri­ga­te met ach­ter­ham en as­per­ges

Pen­ne ri­ga­te met ach­ter­ham en as­per­ges

25 min.
(14)
recept Tor­tel­lo­ni­sa­la­de met ge­rook­te kip

Tor­tel­lo­ni­sa­la­de met ge­rook­te kip

15 min.
(241)
recept Ma­ca­ro­ni met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

Ma­ca­ro­ni met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

30 min.
(101)
recept Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie en ci­troen­room­saus

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie en ci­troen­room­saus

40 min.
(136)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.