Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.593)

sorteer op
recept Ro­mi­ge strik­jes­pas­ta met spek en erw­ten

Ro­mi­ge strik­jes­pas­ta met spek en erw­ten

15 min.
(99)
recept Ro­mi­ge ta­gli­a­tel­le met spek­jes

Ro­mi­ge ta­gli­a­tel­le met spek­jes

20 min.
(119)
recept Pen­ne met ge­rook­te zalm

Pen­ne met ge­rook­te zalm

20 min.
(304)
recept Ge­ma­ri­neer­de vis met groen­te­pas­ta

Ge­ma­ri­neer­de vis met groen­te­pas­ta

15 min.
(35)
recept La­sag­ne met ham en broc­co­li

La­sag­ne met ham en broc­co­li

40 min.
(82)
recept Krui­di­ge ta­gli­a­tel­le met var­kens­fi­let

Krui­di­ge ta­gli­a­tel­le met var­kens­fi­let

20 min.
(7)
recept Pas­ta met no­ten-room­saus

Pas­ta met no­ten-room­saus

20 min.
(86)
recept Pas­ta met me­di­ter­ra­ne to­nijn­saus

Pas­ta met me­di­ter­ra­ne to­nijn­saus

20 min.
(48)
recept Zalm-broc­co­li­la­sag­ne

Zalm-broc­co­li­la­sag­ne

1 u. 10 min.
(443)
recept Ma­ca­ro­ni met ro­mi­ge pa­pri­kasaus

Ma­ca­ro­ni met ro­mi­ge pa­pri­kasaus

25 min.
(59)
recept Pen­ne met cour­get­te-kaas­saus en zalm

Pen­ne met cour­get­te-kaas­saus en zalm

25 min.
(19)
recept Pas­ta met kik­ker­erw­ten en pa­pri­kasaus

Pas­ta met kik­ker­erw­ten en pa­pri­kasaus

25 min.
(38)
recept Pen­ne met groe­ne as­per­ges en ri­cot­ta

Pen­ne met groe­ne as­per­ges en ri­cot­ta

25 min.
(105)
recept Boe­ren­kool­la­sag­ne

Boe­ren­kool­la­sag­ne

1 uur
(152)
recept Har­ten­la­sag­ne met to­ma­ten-ge­hakt­saus

Har­ten­la­sag­ne met to­ma­ten-ge­hakt­saus

40 min.
(46)
recept Ta­gli­a­tel­le met chi­an­ti­saus

Ta­gli­a­tel­le met chi­an­ti­saus

15 min.
(49)
recept Pom­poen­la­sag­ne

Pom­poen­la­sag­ne

1 uur
(105)
recept Spa­ghet­ti met ar­ti­sjok­ken

Spa­ghet­ti met ar­ti­sjok­ken

30 min.
(33)
recept Kool­vis met broc­co­li

Kool­vis met broc­co­li

30 min.
(53)
recept Pas­ta met bloem­kool en to­ma­ten­pes­to

Pas­ta met bloem­kool en to­ma­ten­pes­to

15 min.
(102)
recept Pas­ta met ve­ge­ta­ri­sche bal­le­tjes en to­maat

Pas­ta met ve­ge­ta­ri­sche bal­le­tjes en to­maat

25 min.
(15)
recept Spa­ghet­ti-laag­jes­scho­tel met mas­car­po­ne

Spa­ghet­ti-laag­jes­scho­tel met mas­car­po­ne

50 min.
(99)
recept Pen­ne met to­nijn­saus en cour­get­te

Pen­ne met to­nijn­saus en cour­get­te

25 min.
(63)
recept Zalm­bur­gers met su­gar snaps en ci­troen­pas­ta

Zalm­bur­gers met su­gar snaps en ci­troen­pas­ta

35 min.
(61)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.