Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.592)

sorteer op
recept Pas­ta met tar­taar en cham­pig­non-broc­co­li­saus

Pas­ta met tar­taar en cham­pig­non-broc­co­li­saus

20 min.
(99)
recept Spa­ghet­ti met Va­less en pijn­boom­pit­ten

Spa­ghet­ti met Va­less en pijn­boom­pit­ten

15 min.
(12)
recept Pen­ne met spi­na­zie en room­kaas

Pen­ne met spi­na­zie en room­kaas

20 min.
(333)
recept Ro­mi­ge pas­ta met braad­worst

Ro­mi­ge pas­ta met braad­worst

20 min.
(78)
recept Os­sen­haas met ta­gli­a­tel­le

Os­sen­haas met ta­gli­a­tel­le

15 min.
(250)
recept Spa­ghet­ti met cour­get­te en to­ma­ten-ham­saus

Spa­ghet­ti met cour­get­te en to­ma­ten-ham­saus

20 min.
(18)
recept Ro­de pesto­ra­vi­o­li met spi­na­zie en spek

Ro­de pes­to­ra­vi­o­li met spi­na­zie en spek

20 min.
(182)
recept Zee­wolf met Ja­pan­se groen­ten

Zee­wolf met Ja­pan­se groen­ten

15 min.
(31)
recept Pas­ta car­bo­na­ra met ru­co­la en to­maat­jes

Pas­ta car­bo­na­ra met ru­co­la en to­maat­jes

20 min.
(193)
recept Spi­na­zie­rol­len met 3 soor­ten kaas

Spi­na­zie­rol­len met 3 soor­ten kaas

35 min.
(274)
recept Ro­mi­ge spa­ghet­ti met voor­jaars­groen­ten

Ro­mi­ge spa­ghet­ti met voor­jaars­groen­ten

25 min.
(70)
recept Pen­ne met to­maat en broc­co­li

Pen­ne met to­maat en broc­co­li

20 min.
(74)
recept Knof­look­spa­ghet­ti met ru­co­la en no­ten

Knof­look­spa­ghet­ti met ru­co­la en no­ten

20 min.
(39)
recept Ita­li­aan­se worst­jes met to­ma­ten­saus

Ita­li­aan­se worst­jes met to­ma­ten­saus

20 min.
(24)
recept Pas­ta met kip en zon­ge­droog­de to­maat

Pas­ta met kip en zon­ge­droog­de to­maat

30 min.
(45)
recept Pas­ta­sa­la­de met as­per­ges en ge­rook­te kip

Pas­ta­sa­la­de met as­per­ges en ge­rook­te kip

20 min.
(97)
recept Spa­ghet­ti met ro­mi­ge kaas-spek­saus

Spa­ghet­ti met ro­mi­ge kaas-spek­saus

20 min.
(34)
recept Ro­mi­ge pas­ta met kip en cour­get­te

Ro­mi­ge pas­ta met kip en cour­get­te

25 min.
(326)
recept Fu­sil­li met zalm en snij­bo­nen

Fu­sil­li met zalm en snij­bo­nen

20 min.
(67)
recept As­per­ges met pas­ta en ham

As­per­ges met pas­ta en ham

25 min.
(172)
recept Pes­to­spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en wit­te kaas

Pes­to­spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en wit­te kaas

25 min.
(71)
recept Ro­mi­ge pen­ne-broc­co­li­scho­tel

Ro­mi­ge pen­ne-broc­co­li­scho­tel

15 min.
(29)
recept Groen­te­la­sag­ne

Groen­te­la­sag­ne

1 u. 5 min.
(108)
recept To­ma­ten­spa­ghet­ti met Ita­li­aan­se groen­ten

To­ma­ten­spa­ghet­ti met Ita­li­aan­se groen­ten

15 min.
(44)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.