Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.592)

sorteer op
recept Pom­poen­ri­sot­to met ge­rook­te een­den­borst

Pom­poen­ri­sot­to met ge­rook­te een­den­borst

30 min.
(21)
recept Rijk­ge­vul­de pas­ta boor­de­vol groen­te

Rijk­ge­vul­de pas­ta boor­de­vol groen­te

40 min.
(4)
recept Green mac & chee­se

Green mac & chee­se

40 min.
(21)
recept Bol­cour­get­te met pas­ta en pad­den­stoe­len­ra­gout

Bol­cour­get­te met pas­ta en pad­den­stoe­len­ra­gout

55 min.
(2)
recept Ge­vul­de kip­fi­let met ver­se ta­gli­o­li­ni en broc­co­li

Ge­vul­de kip­fi­let met ver­se ta­gli­o­li­ni en broc­co­li

30 min.
(4)
recept Ver­se pas­ta met ca­vo­lo ne­ro en kip uit de oven

Ver­se pas­ta met ca­vo­lo ne­ro en kip uit de oven

30 min.
(24)
recept Spa­ghet­ti con fun­g­hi

Spa­ghet­ti con fun­g­hi

15 min.
(0)
recept Spa­ghet­ti bo­log­ne­se met ge­hakt en to­ma­ten­saus

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se met ge­hakt en to­ma­ten­saus

25 min.
(6)
recept Pas­ta met kip en prei in cham­pig­non­room­saus

Pas­ta met kip en prei in cham­pig­non­room­saus

30 min.
(35)
recept Spa­ghet­ti­pom­poen met to­ma­ten, spi­na­zie en ri­cot­ta

Spa­ghet­ti­pom­poen met to­ma­ten, spi­na­zie en ri­cot­ta

55 min.
(12)
recept Pom­poen­spa­ghet­ti met kip­ge­hakt­bal­le­tjes en Par­me­zaan­se kaas

Pom­poen­spa­ghet­ti met kip­ge­hakt­bal­le­tjes en Par­me­zaan­se kaas

25 min.
(14)
recept Ci­troen­tor­tel­lo­ni & gar­na­len

Ci­troen­tor­tel­lo­ni & gar­na­len

20 min.
(19)
recept Ver­se pom­poen­tor­tel­lo­ni met pas­ti­naak en pan­cet­ta

Ver­se pom­poen­tor­tel­lo­ni met pas­ti­naak en pan­cet­ta

20 min.
(46)
recept Pom­poen uit de oven met run­der­bal­le­tjes en pen­ne

Pom­poen uit de oven met run­der­bal­le­tjes en pen­ne

45 min.
(25)
recept Warm­ge­rook­te zalm met pas­ta en to­ma­ten­saus

Warm­ge­rook­te zalm met pas­ta en to­ma­ten­saus

20 min.
(7)
recept Gnoc­chi met groen­ten en ve­gaspek uit de oven

Gnoc­chi met groen­ten en ve­gaspek uit de oven

35 min.
(10)
recept Spa­ghet­ti met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

Spa­ghet­ti met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

30 min.
(5)
recept Pas­ta an­sjo­vis met groen­ten en par­me­zaan

Pas­ta an­sjo­vis met groen­ten en par­me­zaan

20 min.
(8)
recept Pas­ta met to­nijn, spi­na­zie & as­per­ges

Pas­ta met to­nijn, spi­na­zie & as­per­ges

15 min.
(15)
recept Spa­ghet­ti met ge­gra­ti­neer­de ge­hakt­bal­le­tjes

Spa­ghet­ti met ge­gra­ti­neer­de ge­hakt­bal­le­tjes

30 min.
(15)
recept Ri­cot­ta­tor­tel­lo­ni met sar­di­nes en ven­kel

Ri­cot­ta­tor­tel­lo­ni met sar­di­nes en ven­kel

20 min.
(11)
recept Bo­log­ne­se ra­vi­o­li met cher­ry­to­ma­ten­saus

Bo­log­ne­se ra­vi­o­li met cher­ry­to­ma­ten­saus

15 min.
(16)
recept Spa­ghet­ti met kip-groen­te­saus

Spa­ghet­ti met kip-groen­te­saus

20 min.
(8)
recept Ma­ca­ro­ni gran­de met kip en rijk­ge­vul­de groen­te­saus

Ma­ca­ro­ni gran­de met kip en rijk­ge­vul­de groen­te­saus

20 min.
(5)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.