Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.607)

sorteer op
recept Spa­ghet­ti met au­ber­gi­ne en pes­to

Spa­ghet­ti met au­ber­gi­ne en pes­to

15 min.
(162)
recept Pap­par­del­le met pad­den­stoe­len

Pap­par­del­le met pad­den­stoe­len

25 min.
(187)
recept Pen­ne met spek­jes en broc­co­li

Pen­ne met spek­jes en broc­co­li

20 min.
(121)
recept Va­less met ta­gli­a­tel­le en ta­pe­na­de

Va­less met ta­gli­a­tel­le en ta­pe­na­de

15 min.
(12)
recept Smeu­ï­ge spa­ghet­ti car­bo­na­ra

Smeu­ï­ge spa­ghet­ti car­bo­na­ra

20 min.
(189)
recept Snel­le pe­per­ma­ca­ro­ni met ham

Snel­le pe­per­ma­ca­ro­ni met ham

10 min.
(162)
recept Pit­ti­ge fu­sil­li met pa­pri­ka en ham

Pit­ti­ge fu­sil­li met pa­pri­ka en ham

20 min.
(44)
recept Pas­ta met zalm en boon­tjes

Pas­ta met zalm en boon­tjes

20 min.
(119)
recept Pas­ta al­la Ca­pre­se

Pas­ta al­la Ca­pre­se

20 min.
(80)
recept Pasta­scho­tel met zalm en to­maat

Pas­ta­scho­tel met zalm en to­maat

40 min.
(403)
recept Ci­troen­ta­gli­a­tel­le met zalm en gar­na­len

Ci­troen­ta­gli­a­tel­le met zalm en gar­na­len

15 min.
(400)
recept Ta­gli­a­tel­le met to­nijn en olij­ven

Ta­gli­a­tel­le met to­nijn en olij­ven

15 min.
(43)
recept Tor­tel­lo­ni met spi­na­zie uit de oven

Tor­tel­lo­ni met spi­na­zie uit de oven

20 min.
(129)
recept Zwar­te ta­gli­a­tel­le met mos­se­len in de schelp

Zwar­te ta­gli­a­tel­le met mos­se­len in de schelp

35 min.
(13)
recept Ro­mi­ge groen­te­la­sag­ne met kaas­saus

Ro­mi­ge groen­te­la­sag­ne met kaas­saus

1 u. 15 min.
(229)
recept Ta­gli­a­tel­le met kap­per­tjes en sa­la­mi

Ta­gli­a­tel­le met kap­per­tjes en sa­la­mi

15 min.
(132)
recept Mez­ze­lu­ne met ba­si­li­cum en an­sjo­vis

Mez­ze­lu­ne met ba­si­li­cum en an­sjo­vis

15 min.
(83)
recept Per­li­ne met ci­troen en Par­me­zaan­se kaas

Per­li­ne met ci­troen en Par­me­zaan­se kaas

15 min.
(153)
recept Ra­vi­o­li met aard­ap­pel-peco­ri­n­o­vu­l­ling

Ra­vi­o­li met aard­ap­pel-peco­ri­n­o­vu­l­ling

1 u. 20 min.
(15)
recept Pen­ne all'ar­rab­bi­a­ta

Pen­ne all'ar­rab­bi­a­ta

20 min.
(213)
recept Ra­vi­o­li aper­ti

Ra­vi­o­li aper­ti

25 min.
(68)
recept Ta­gli­a­tel­le met kip­fi­let in ci­troen-room­saus

Ta­gli­a­tel­le met kip­fi­let in ci­troen-room­saus

25 min.
(208)
recept Pas­ta met ge­rook­te kip en spi­na­zie

Pas­ta met ge­rook­te kip en spi­na­zie

20 min.
(225)
recept Tor­tel­li­ni met kal­koen en moz­za­rel­la

Tor­tel­li­ni met kal­koen en moz­za­rel­la

20 min.
(131)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.