Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.592)

sorteer op
recept Ge­roos­ter­de kar­bo­na­des met pe­pe­r­o­na­ta

Ge­roos­ter­de kar­bo­na­des met pe­pe­r­o­na­ta

30 min.
(34)
recept Ma­ca­ro­ni­scho­tel­tje uit de oven

Ma­ca­ro­ni­scho­tel­tje uit de oven

35 min.
(299)
recept Ta­gli­a­tel­le met spek, ge­hakt en groen­ten

Ta­gli­a­tel­le met spek, ge­hakt en groen­ten

15 min.
(142)
recept Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie-zalm­saus

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie-zalm­saus

15 min.
(654)
recept Pe­per­steaks met tzat­zi­ki en to­ma­ten­pas­ta

Pe­per­steaks met tzat­zi­ki en to­ma­ten­pas­ta

20 min.
(115)
recept Ma­ca­ro­ni met groen­te-ge­hakt­saus

Ma­ca­ro­ni met groen­te-ge­hakt­saus

20 min.
(124)
recept Per­li­ne met rau­we ham en to­ma­ten­saus

Per­li­ne met rau­we ham en to­ma­ten­saus

25 min.
(73)
recept Pas­ta pes­to en To­scaan­se car­ré

Pas­ta pes­to en To­scaan­se car­ré

20 min.
(592)
recept Spa­ghet­ti­tim­baal­tje met ven­kel

Spa­ghet­ti­tim­baal­tje met ven­kel

55 min.
(34)
recept Ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len uit Um­brië

Ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len uit Um­brië

25 min.
(316)
recept Spa­ghet­ti met to­maat, ru­co­la en kap­per­tjes

Spa­ghet­ti met to­maat, ru­co­la en kap­per­tjes

1 u. 15 min.
(571)
recept Tor­tel­lo­ni ver­di met sa­lie­bo­ter en Par­me­zaan­se kaas

Tor­tel­lo­ni ver­di met sa­lie­bo­ter en Par­me­zaan­se kaas

15 min.
(144)
recept Spa­ghet­ti­ni met knof­look, pe­per en olijf­olie

Spa­ghet­ti­ni met knof­look, pe­per en olijf­olie

15 min.
(273)
recept Pas­ta trot­to­le met Ita­li­aan­se ge­hakt­saus

Pas­ta trot­to­le met Ita­li­aan­se ge­hakt­saus

45 min.
(175)
recept Ta­gli­a­tel­le met ar­ti­sjok en tijm

Ta­gli­a­tel­le met ar­ti­sjok en tijm

20 min.
(54)
recept Can­nel­lo­ni met ri­cot­ta en spi­na­zie

Can­nel­lo­ni met ri­cot­ta en spi­na­zie

40 min.
(314)
recept Pap­par­del­le met zee­vruch­ten

Pap­par­del­le met zee­vruch­ten

20 min.
(41)
recept Schelp­jes met to­nijn

Schelp­jes met to­nijn

15 min.
(87)
recept Ta­gli­a­tel­le met groe­ne groen­ten en kaas

Ta­gli­a­tel­le met groe­ne groen­ten en kaas

15 min.
(164)
recept Spa­ghet­ti­ni-groen­te­scho­tel met moz­za­rel­la en gar­na­len

Spa­ghet­ti­ni-groen­te­scho­tel met moz­za­rel­la en gar­na­len

30 min.
(74)
recept Ma­ca­ro­ni met sper­zie­bo­nen

Ma­ca­ro­ni met sper­zie­bo­nen

20 min.
(121)
recept Pasta­scho­tel met broc­co­li en kaas

Pas­ta­scho­tel met broc­co­li en kaas

35 min.
(183)
recept Schelp­jes met bleek­sel­de­rij-to­nijn­saus

Schelp­jes met bleek­sel­de­rij-to­nijn­saus

20 min.
(80)
recept Pas­ta-to­ma­ten­sa­la­de

Pas­ta-to­ma­ten­sa­la­de

20 min.
(143)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.