Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.592)

sorteer op
recept Ge­gril­de ro­ze­ma­rijn­kip met ro­mi­ge groen­te­pas­ta

Ge­gril­de ro­ze­ma­rijn­kip met ro­mi­ge groen­te­pas­ta

20 min.
(57)
recept Spa­ghet­ti met krui­di­ge gar­na­len en to­maat­jes

Spa­ghet­ti met krui­di­ge gar­na­len en to­maat­jes

20 min.
(213)
recept Kib­be­ling met ro­mi­ge wor­tel­tjes­ma­ca­ro­ni

Kib­be­ling met ro­mi­ge wor­tel­tjes­ma­ca­ro­ni

20 min.
(47)
recept Ro­mi­ge spa­ghet­ti met worst en broc­co­li

Ro­mi­ge spa­ghet­ti met worst en broc­co­li

20 min.
(42)
recept Pas­ta uit de oven met cher­ry to­ma­ten

Pas­ta uit de oven met cher­ry to­ma­ten

30 min.
(273)
recept Kik­ker­erw­ten- en kap­per­tjes­pas­ta

Kik­ker­erw­ten- en kap­per­tjes­pas­ta

20 min.
(40)
recept La­sag­ne spek, prei en spi­na­zie

La­sag­ne spek, prei en spi­na­zie

1 uur
(195)
recept Pas­ta­me­lan­ge

Pas­ta­me­lan­ge

20 min.
(33)
recept Cour­get­te­pas­ta

Cour­get­te­pas­ta

20 min.
(47)
recept Room­spa­ghet­ti met run­der­bal­le­tjes en tui­n­erw­ten

Room­spa­ghet­ti met run­der­bal­le­tjes en tui­n­erw­ten

20 min.
(26)
recept Ta­gli­a­tel­le met to­maat en vis­bal­le­tjes

Ta­gli­a­tel­le met to­maat en vis­bal­le­tjes

30 min.
(19)
recept Ma­ca­ro­ni gran­de met to­nijn

Ma­ca­ro­ni gran­de met to­nijn

25 min.
(146)
recept Fu­sil­li­sa­la­de van Ma­riel­la

Fu­sil­li­sa­la­de van Ma­riel­la

20 min.
(40)
recept Can­nel­lo­ni met au­ber­gi­ne en ri­cot­ta

Can­nel­lo­ni met au­ber­gi­ne en ri­cot­ta

1 u. 5 min.
(198)
recept Klas­sie­ke spa­ghet­ti car­bo­na­ra

Klas­sie­ke spa­ghet­ti car­bo­na­ra

20 min.
(802)
recept Au­ber­gi­ne-to­ma­ten­far­f­al­le

Au­ber­gi­ne-to­ma­ten­far­f­al­le

20 min.
(132)
recept Fu­sil­li met spi­na­zie en olij­ven

Fu­sil­li met spi­na­zie en olij­ven

20 min.
(81)
recept Spa­ghet­ti met tuin­bo­nen en zalm

Spa­ghet­ti met tuin­bo­nen en zalm

20 min.
(79)
recept Yel­low­fin so­le met kap­per­tjes­dres­sing

Yel­low­fin so­le met kap­per­tjes­dres­sing

25 min.
(8)
recept Gnoc­chi met to­ma­ten en ba­si­li­cum

Gnoc­chi met to­ma­ten en ba­si­li­cum

15 min.
(159)
recept Sel­de­rij­pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes

Sel­de­rij­pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes

25 min.
(42)
recept Fran­se pasta­scho­tel

Fran­se pas­ta­scho­tel

20 min.
(106)
recept Me­di­ter­ra­ne maal­tijd­sa­la­de

Me­di­ter­ra­ne maal­tijd­sa­la­de

20 min.
(193)
recept Ma­ca­ro­ni met pi­kan­te to­ma­ten­saus

Ma­ca­ro­ni met pi­kan­te to­ma­ten­saus

15 min.
(111)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.