Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.577)

sorteer op
recept Ve­ga­bo­log­ne­se met kas­tan­je­cham­pig­nons, gnoc­chi & moz­za­rel­la

Ve­ga­bo­log­ne­se met kas­tan­je­cham­pig­nons, gnoc­chi & moz­za­rel­la

20 min.
(9)
recept Ro­mi­ge pas­ta met ta­leg­gio, sper­zie­bo­nen & ci­troen

Ro­mi­ge pas­ta met ta­leg­gio, sper­zie­bo­nen & ci­troen

25 min.
(7)
recept Spa­ghet­ti met lin­zen-to­ma­ten­saus & Par­me­zaan­se kaas

Spa­ghet­ti met lin­zen-to­ma­ten­saus & Par­me­zaan­se kaas

15 min.
(4)
recept Azi­a­ti­sche pas­ta­sa­la­de met licht­pit­ti­ge kip & broc­co­li

Azi­a­ti­sche pas­ta­sa­la­de met licht­pit­ti­ge kip & broc­co­li

20 min.
(6)
recept Open la­sag­ne met ge­bak­ken pad­den­stoe­len & truf­fel­pes­to

Open la­sag­ne met ge­bak­ken pad­den­stoe­len & truf­fel­pes­to

20 min.
(18)
recept Ro­de­kool­ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len en Peco­ri­no

Ro­de­kool­ta­gli­a­tel­le met pad­den­stoe­len en Peco­ri­no

45 min.
(25)
recept Ge­gril­de kip in ro­mi­ge bier­saus

Ge­gril­de kip in ro­mi­ge bier­saus

25 min.
(12)
recept Fu­sil­li met groen­te­saus en ham­blok­jes

Fu­sil­li met groen­te­saus en ham­blok­jes

15 min.
(9)
recept Mez­ze­lu­ne met pad­den­stoe­len­room­saus en spi­na­zie

Mez­ze­lu­ne met pad­den­stoe­len­room­saus en spi­na­zie

15 min.
(35)
recept Ra­vi­o­li met to­maat, au­ber­gi­ne en bur­ra­ta

Ra­vi­o­li met to­maat, au­ber­gi­ne en bur­ra­ta

15 min.
(67)
recept Spa­ghet­ti met to­nijn­bal­le­tjes in prei-to­ma­ten­saus

Spa­ghet­ti met to­nijn­bal­le­tjes in prei-to­ma­ten­saus

26 min.
(1)
recept Ge­gril­de-pa­pri­ka­la­sag­ne met ro­mi­ge gei­ten­kaas-sa­lie­saus

Ge­gril­de-pa­pri­ka­la­sag­ne met ro­mi­ge gei­ten­kaas-sa­lie­saus

1 uur
(28)
recept Ma­ca­ro­ni met ri­cot­ta-pa­pri­kasaus en run­der­bal­le­tjes

Ma­ca­ro­ni met ri­cot­ta-pa­pri­kasaus en run­der­bal­le­tjes

15 min.
(7)
recept Pas­ta met kip­ge­hakt, spi­na­zie & to­ma­ten­saus

Pas­ta met kip­ge­hakt, spi­na­zie & to­ma­ten­saus

25 min.
(12)
recept Pas­ta­sa­la­de met cho­ri­zo & moz­za­rel­la

Pas­ta­sa­la­de met cho­ri­zo & moz­za­rel­la

20 min.
(27)
recept Ka­bel­jauw met ta­gli­a­tel­le & ven­kel-wa­ter­kers­sa­la­de

Ka­bel­jauw met ta­gli­a­tel­le & ven­kel-wa­ter­kers­sa­la­de

30 min.
(4)
recept Ve­gan mez­ze­lu­ne met to­ma­ten en ro­mi­ge spi­na­zie­saus

Ve­gan mez­ze­lu­ne met to­ma­ten en ro­mi­ge spi­na­zie­saus

15 min.
(20)
recept Ve­gan pas­ta aglio olio met zee­wier

Ve­gan pas­ta aglio olio met zee­wier

15 min.
(6)
recept Gar­na­len met cour­get­te­lin­ten & pas­ta in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

Gar­na­len met cour­get­te­lin­ten & pas­ta in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

20 min.
(17)
recept Pap­par­del­le met au­ber­gi­ne-pad­den­stoe­len-to­ma­ten­saus

Pap­par­del­le met au­ber­gi­ne-pad­den­stoe­len-to­ma­ten­saus

25 min.
(6)
recept Pas­ta pes­to met spi­na­zie en kro­kan­te kip

Pas­ta pes­to met spi­na­zie en kro­kan­te kip

50 min.
(7)
recept Pas­ta­sa­la­de met ge­gril­de bief­stuk

Pas­ta­sa­la­de met ge­gril­de bief­stuk

20 min.
(12)
recept Ta­gli­a­tel­le met to­ma­ten­saus, ge­bak­ken au­ber­gi­ne & fe­ta

Ta­gli­a­tel­le met to­ma­ten­saus, ge­bak­ken au­ber­gi­ne & fe­ta

10 min.
(13)
recept Ita­li­aan­se een­den­borst met to­maat­jes en la­sag­net­te

Ita­li­aan­se een­den­borst met to­maat­jes en la­sag­net­te

25 min.
(8)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.