Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.576)

sorteer op
recept Lin­gui­ne met cho­ri­zo, to­maat en gei­ten­kaas

Lin­gui­ne met cho­ri­zo, to­maat en gei­ten­kaas

20 min.
(768)
recept Pasta­scho­tel met prei en gar­na­len

Pas­ta­scho­tel met prei en gar­na­len

40 min.
(170)
recept Pas­ta in Ita­li­aan­se kaas

Pas­ta in Ita­li­aan­se kaas

25 min.
(142)
recept Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes in ro­mi­ge saus

Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes in ro­mi­ge saus

25 min.
(238)
recept Pas­ta met pes­to­saus en ge­gril­de to­ma­ten

Pas­ta met pes­to­saus en ge­gril­de to­ma­ten

15 min.
(360)
recept Pen­ne met mi­ni­groen­te, to­maat en ba­si­li­cum

Pen­ne met mi­ni­groen­te, to­maat en ba­si­li­cum

30 min.
(42)
recept Ge­gril­de kip­fi­let met pas­ta en pe­ter­se­lie­pes­to

Ge­gril­de kip­fi­let met pas­ta en pe­ter­se­lie­pes­to

25 min.
(152)
recept Pen­ne met ro­mi­ge to­nijn­saus en as­per­ge­broc­co­li

Pen­ne met ro­mi­ge to­nijn­saus en as­per­ge­broc­co­li

25 min.
(120)
recept Ge­hakt­bal­le­tjes met ta­gli­a­tel­le en pa­pri­kasaus

Ge­hakt­bal­le­tjes met ta­gli­a­tel­le en pa­pri­kasaus

1 uur
(238)
recept Oven-gnoc­chi met pad­den­stoe­len

Oven-gnoc­chi met pad­den­stoe­len

40 min.
(603)
recept Ro­mi­ge ta­gli­a­tel­le met kro­kan­te ham

Ro­mi­ge ta­gli­a­tel­le met kro­kan­te ham

15 min.
(449)
recept Pom­poen­pas­ta

Pom­poen­pas­ta

30 min.
(93)
recept Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes en spek

Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes en spek

15 min.
(268)
recept Fu­sil­li met rau­we ham en cham­pig­nons

Fu­sil­li met rau­we ham en cham­pig­nons

20 min.
(242)
recept Smaak­vol­le truf­fel­pen­ne met broc­co­li

Smaak­vol­le truf­fel­pen­ne met broc­co­li

15 min.
(342)
recept La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta

La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta

50 min.
(460)
recept Oven­kip met olij­ven­ta­pe­na­de

Oven­kip met olij­ven­ta­pe­na­de

40 min.
(245)
recept Pas­ta met to­maat en pan­cet­ta

Pas­ta met to­maat en pan­cet­ta

40 min.
(259)
recept Gnoc­chi met bo­ter, sa­lie en kaas

Gnoc­chi met bo­ter, sa­lie en kaas

15 min.
(87)
recept La­sag­ne

La­sag­ne

2 uur
(988)
recept Pas­ta al­la nor­ma

Pas­ta al­la nor­ma

1 u. 35 min.
(365)
recept Mez­zi ri­ga­to­ni met broc­co­li

Mez­zi ri­ga­to­ni met broc­co­li

20 min.
(102)
recept Fu­sil­li met ri­cot­ta en ba­si­li­cum

Fu­sil­li met ri­cot­ta en ba­si­li­cum

20 min.
(226)
recept Si­ci­li­aan­se pas­ta met to­nijn

Si­ci­li­aan­se pas­ta met to­nijn

15 min.
(190)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.