Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.592)

sorteer op
recept Lin­gui­ne met prei & ham

Lin­gui­ne met prei & ham

15 min.
(149)
recept Gnoc­chi met cour­get­te in to­ma­ten­saus

Gnoc­chi met cour­get­te in to­ma­ten­saus

15 min.
(197)
recept Ta­gli­a­tel­le met ci­troen en Hol­land­se gar­na­len

Ta­gli­a­tel­le met ci­troen en Hol­land­se gar­na­len

15 min.
(212)
recept Schelp­jes met cour­get­te, munt & aman­de­len

Schelp­jes met cour­get­te, munt & aman­de­len

15 min.
(127)
recept Spa­ghet­ti met rau­we ham & ri­cot­ta

Spa­ghet­ti met rau­we ham & ri­cot­ta

15 min.
(309)
recept Zo­mer­bo­log­ne­se

Zo­mer­bo­log­ne­se

30 min.
(176)
recept Ta­gli­a­tel­le met ar­ti­sjok­bo­dems, spi­na­zie en been­ham

Ta­gli­a­tel­le met ar­ti­sjok­bo­dems, spi­na­zie en been­ham

1 uur
(14)
recept Spa­ghet­ti met snij­biet, spek­jes & ri­cot­ta

Spa­ghet­ti met snij­biet, spek­jes & ri­cot­ta

1 u. 15 min.
(61)
recept La­sag­ne met sa­la­mi & moz­za­rel­la

La­sag­ne met sa­la­mi & moz­za­rel­la

1 uur
(325)
recept Ma­ca­ro­ni­taart

Ma­ca­ro­ni­taart

40 min.
(207)
recept Pen­ne met groe­ne as­per­ges

Pen­ne met groe­ne as­per­ges

15 min.
(65)
recept Vol­ko­ren­pen­ne met kal­koen en veld­sla­pes­to

Vol­ko­ren­pen­ne met kal­koen en veld­sla­pes­to

15 min.
(160)
recept Ra­vi­o­li­sa­la­de met to­nijn

Ra­vi­o­li­sa­la­de met to­nijn

15 min.
(169)
recept Pas­ta pes­to

Pas­ta pes­to

20 min.
(612)
recept Ma­ca­ro­ni-oven­scho­tel

Ma­ca­ro­ni-oven­scho­tel

25 min.
(365)
recept Ver­se pas­ta met pe­sto­to­ma­ten en ri­cot­ta

Ver­se pas­ta met pe­sto­to­ma­ten en ri­cot­ta

15 min.
(320)
recept Pas­ta met zalm, spi­na­zie en as­per­ges

Pas­ta met zalm, spi­na­zie en as­per­ges

15 min.
(467)
recept Spa­ghet­ti met erw­ten, spi­na­zie en zalm

Spa­ghet­ti met erw­ten, spi­na­zie en zalm

15 min.
(250)
recept Su­per­snel­le spa­ghet­ti met run­der­bal­le­tjes

Su­per­snel­le spa­ghet­ti met run­der­bal­le­tjes

15 min.
(117)
recept Pas­ta met mos­se­len en lams­oren

Pas­ta met mos­se­len en lams­oren

25 min.
(9)
recept An­to­nio Car­luc­cio’s pas­ta en dop­erw­ten

An­to­nio Car­luc­cio’s pas­ta en dop­erw­ten

15 min.
(160)
recept Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met zalm

Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met zalm

15 min.
(250)
recept Ra­vi­o­li met pad­den­stoe­len en pan­cet­ta

Ra­vi­o­li met pad­den­stoe­len en pan­cet­ta

20 min.
(398)
recept Ta­gli­a­tel­le met erw­ten & kal­koen

Ta­gli­a­tel­le met erw­ten & kal­koen

15 min.
(124)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.