Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagne, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.593)

sorteer op
recept Spa­ghet­ti met boe­ren­kool­pes­to & cher­ry­to­ma­ten

Spa­ghet­ti met boe­ren­kool­pes­to & cher­ry­to­ma­ten

20 min.
(48)
recept Roer­bak­bo­log­ne­se met kip

Roer­bak­bo­log­ne­se met kip

20 min.
(29)
recept Wor­tel­pas­ta met room­kaas en groen­te­bal­len

Wor­tel­pas­ta met room­kaas en groen­te­bal­len

15 min.
(44)
recept Fu­sil­li met ham en zon­ge­droog­de-to­ma­ten­saus

Fu­sil­li met ham en zon­ge­droog­de-to­ma­ten­saus

20 min.
(30)
recept Spa­ghet­ti met pad­den­stoe­len en cour­get­te­saus

Spa­ghet­ti met pad­den­stoe­len en cour­get­te­saus

25 min.
(51)
recept An­to­nio Car­luc­cio’s reu­zen­ra­vi­o­li met ver­ras­sing

An­to­nio Car­luc­cio’s reu­zen­ra­vi­o­li met ver­ras­sing

1 uur
(17)
recept Broc­co­li-erw­ten­pas­ta met ham en pes­to

Broc­co­li-erw­ten­pas­ta met ham en pes­to

15 min.
(55)
recept Spa­ghet­ti met biet en ri­cot­ta & peer uit de oven

Spa­ghet­ti met biet en ri­cot­ta & peer uit de oven

50 min.
(61)
recept Spaan­se pas­ta met ge­bak­ken cho­ri­zo & pe­ter­se­lie

Spaan­se pas­ta met ge­bak­ken cho­ri­zo & pe­ter­se­lie

15 min.
(101)
recept Ge­vul­de ki­prol­le­tjes met pas­ta pes­to

Ge­vul­de ki­prol­le­tjes met pas­ta pes­to

30 min.
(78)
recept Mez­ze­lu­ne met pes­to en sa­la­de van spruit­jes en as­per­ge­broc­co­li

Mez­ze­lu­ne met pes­to en sa­la­de van spruit­jes en as­per­ge­broc­co­li

13 min.
(29)
recept Wor­tel­pas­ta car­bo­na­ra met tui­n­erw­ten

Wor­tel­pas­ta car­bo­na­ra met tui­n­erw­ten

15 min.
(25)
recept Pit­ti­ge pap­par­del­le met oes­ter­zwam

Pit­ti­ge pap­par­del­le met oes­ter­zwam

20 min.
(85)
recept Groen­te­rij­ke spa­ghet­ti bo­log­ne­se met Par­me­zaan

Groen­te­rij­ke spa­ghet­ti bo­log­ne­se met Par­me­zaan

25 min.
(38)
recept Rijk­ge­vul­de la­sag­ne met kip en boe­ren­kool

Rijk­ge­vul­de la­sag­ne met kip en boe­ren­kool

45 min.
(80)
recept Snel­le oven­pas­ta met broc­co­li en spe­k­reep­jes

Snel­le oven­pas­ta met broc­co­li en spe­k­reep­jes

30 min.
(132)
recept Spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus & cour­get­te

Spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus & cour­get­te

20 min.
(29)
recept Pap­par­del­le met groen­te­saus en gei­ten­kaas

Pap­par­del­le met groen­te­saus en gei­ten­kaas

14 min.
(118)
recept Pap­par­del­le met gor­gon­zo­la

Pap­par­del­le met gor­gon­zo­la

15 min.
(81)
recept Zwar­te ta­gli­a­tel­le met mos­se­len in to­ma­ten­saus

Zwar­te ta­gli­a­tel­le met mos­se­len in to­ma­ten­saus

20 min.
(10)
recept Truf­felg­noc­chi met ha­ri­cots verts, ei en fri­can­deau

Truf­felg­noc­chi met ha­ri­cots verts, ei en fri­can­deau

20 min.
(103)
recept Kip en ven­kel in pit­ti­ge to­ma­ten­saus

Kip en ven­kel in pit­ti­ge to­ma­ten­saus

15 min.
(51)
recept Wok­pas­ta met ro­mi­ge kaas­saus

Wok­pas­ta met ro­mi­ge kaas­saus

15 min.
(27)
recept Fris-ro­mi­ge fu­sil­li met zalm­fi­let en broc­co­li

Fris-ro­mi­ge fu­sil­li met zalm­fi­let en broc­co­li

20 min.
(67)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.