Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pas­ta­re­cep­ten (1.493)

sorteer op
recept Pastasalade met haricots verts en witte kaas

Pas­ta­sa­la­de met ha­ri­cots verts en wit­te kaas

(40)
15 min.
recept Pasta met verse zalm

Pas­ta met ver­se zalm

(59)
15 min.
recept Penne met asperges en ham

Pen­ne met as­per­ges en ham

(77)
25 min.
recept Tagliatelle met spek en mascarpone

Ta­gli­a­tel­le met spek en mas­car­po­ne

(191)
20 min.
recept Penne puttanesca met broccoli en kabeljauw

Pen­ne put­ta­nes­ca met broc­co­li en ka­bel­jauw

(9)
25 min.
recept Rigatoni alla Toranese

Ri­ga­to­ni al­la To­ra­ne­se

(23)
15 min.
recept Lasagne met salami en spinazie

La­sag­ne met sa­la­mi en spi­na­zie

(204)
1 uur
recept Lintpasta met romige rivierkreeftjes

Lint­pas­ta met ro­mi­ge ri­vier­kreef­tjes

(99)
20 min.
recept Macaroni met romige paprikasaus

Ma­ca­ro­ni met ro­mi­ge pa­pri­kasaus

(59)
25 min.
recept Pasta met romige krab

Pas­ta met ro­mi­ge krab

(38)
30 min.
recept Siciliaanse bloemkoolspaghetti

Si­ci­li­aan­se bloem­kool­s­pa­ghet­ti

(83)
15 min.
recept Tagliatelle met artisjok en ei

Ta­gli­a­tel­le met ar­ti­sjok en ei

(104)
25 min.
recept Volkorenspaghetti met spinazie-gehaktballetjes

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met spi­na­zie-ge­hakt­bal­le­tjes

(152)
30 min.
recept Pasta pesto met groene groenten en ham

Pas­ta pes­to met groe­ne groen­ten en ham

(31)
25 min.
recept Cannelloni met aubergine en ricotta

Can­nel­lo­ni met au­ber­gi­ne en ri­cot­ta

(198)
1 u. 5 min.
recept Kabeljauw in Parmaham met Italiaanse salade

Ka­bel­jauw in Par­ma­ham met Ita­li­aan­se sa­la­de

(94)
25 min.
recept Romige pasta met broccoli en gegrilde varkenshaas

Ro­mi­ge pas­ta met broc­co­li en ge­gril­de var­kens­haas

(25)
25 min.
recept Pittige lasagne met chorizo

Pit­ti­ge la­sag­ne met cho­ri­zo

(232)
50 min.
recept Pikante spitskool-pompoenstoof

Pi­kan­te spits­kool-pom­poen­stoof

(52)
30 min.
recept Macaroni met tomatensaus

Ma­ca­ro­ni met to­ma­ten­saus

(48)
30 min.
recept Spaghetti met mosselen

Spa­ghet­ti met mos­se­len

(58)
20 min.
recept Tonijnsteak met pepersaus

To­nijn­steak met pe­per­saus

(89)
25 min.
recept Volkorenspaghetti met gegrilde-groentesaus en kip

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met ge­gril­de-groen­te­saus en kip

(23)
15 min.
recept Courgettespaghetti met tomatensaus

Cour­get­te­s­pa­ghet­ti met to­ma­ten­saus

(14)
15 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.