Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pas­ta­re­cep­ten (1.479)

sorteer op
recept Pasta met courgette

Pas­ta met cour­get­te

(247)
20 min.
recept Aubergine-tomatenfarfalle

Au­ber­gi­ne-to­ma­ten­far­f­al­le

(132)
20 min.
recept Geroosterde karbonades met peperonata

Ge­roos­ter­de kar­bo­na­des met pe­pe­r­o­na­ta

(34)
30 min.
recept Penne met tomatensaus en tartaarballetjes

Pen­ne met to­ma­ten­saus en tar­taar­bal­le­tjes

(138)
30 min.
recept Gnocchi met hazelnoten in tomatensaus

Gnoc­chi met ha­zel­no­ten in to­ma­ten­saus

(40)
1 u. 15 min.
recept Macaroni met bloemkoolroosjes en oude kaas

Ma­ca­ro­ni met bloem­kool­roos­jes en ou­de kaas

(413)
20 min.
recept Pasta met ansjovis-olijvensaus

Pas­ta met an­sjo­vis-olij­ven­saus

(77)
15 min.
recept Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet

Zo­mer­se pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te kip­fi­let

(904)
15 min.
recept Pittige fusilli met paprika en ham

Pit­ti­ge fu­sil­li met pa­pri­ka en ham

(44)
20 min.
recept Pittige tagliatelle met garnalen

Pit­ti­ge ta­gli­a­tel­le met gar­na­len

(49)
15 min.
recept Pompoen met penne

Pom­poen met pen­ne

(135)
30 min.
recept Ovenpasta met tartaarballetjes, prei en ricotta

Oven­pas­ta met tar­taar­bal­le­tjes, prei en ri­cot­ta

(51)
50 min.
recept Romige paccheri met witlof en pancetta

Ro­mi­ge pac­che­ri met wit­lof en pan­cet­ta

(6)
15 min.
recept Pikante spaghetti met tonijnsteak

Pi­kan­te spa­ghet­ti met to­nijn­steak

(79)
15 min.
recept Gegratineerde spaghetti

Ge­gra­ti­neer­de spa­ghet­ti

(37)
25 min.
recept Spaghetti met boerenkool en braadworst

Spa­ghet­ti met boe­ren­kool en braad­worst

(18)
20 min.
recept Macaroni met romige artisjokken

Ma­ca­ro­ni met ro­mi­ge ar­ti­sjok­ken

(39)
15 min.
recept Romige penne-broccolischotel

Ro­mi­ge pen­ne-broc­co­li­scho­tel

(28)
15 min.
recept Fusilli met ricotta en basilicum

Fu­sil­li met ri­cot­ta en ba­si­li­cum

(223)
20 min.
recept Pestogehakt met pappardelle in tomatensaus

Pest­oge­hakt met pap­par­del­le in to­ma­ten­saus

(13)
30 min.
recept Penne met broccoli en kaas uit de oven

Pen­ne met broc­co­li en kaas uit de oven

(280)
30 min.
recept Pasta met verse tomatensaus en kruidige visrepen

Pas­ta met ver­se to­ma­ten­saus en krui­di­ge vis­re­pen

(46)
35 min.
recept Mediterrane spaghetti

Me­di­ter­ra­ne spa­ghet­ti

(32)
20 min.
recept Tagliatelle met spinazie

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie

(247)
20 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.