Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pastarecepten (1.533)

sorteer op
recept Spa­ghet­ti von­go­le

Spa­ghet­ti von­go­le

15 min.
(67)
recept Fu­sil­li met krui­di­ge kip­braad­worst en ra­ta­touil­le uit de oven

Fu­sil­li met krui­di­ge kip­braad­worst en ra­ta­touil­le uit de oven

45 min.
(11)
recept La­sag­ne met gei­ten­kaas, ri­cot­ta & cour­get­te

La­sag­ne met gei­ten­kaas, ri­cot­ta & cour­get­te

45 min.
(58)
recept Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met knap­pe­ri­ge groen­ten

Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met knap­pe­ri­ge groen­ten

15 min.
(35)
recept Over­heer­lij­ke pap­par­del­le met bief­stuk en ba­si­li­cumolie

Over­heer­lij­ke pap­par­del­le met bief­stuk en ba­si­li­cumolie

25 min.
(95)
recept Spa­ghet­ti met ro­mi­ge prei­saus

Spa­ghet­ti met ro­mi­ge prei­saus

15 min.
(19)
recept Pas­ta­sa­la­de met may­odres­sing

Pas­ta­sa­la­de met may­odres­sing

17 min.
(57)
recept Snel­le spa­ghet­ti met spi­na­zie

Snel­le spa­ghet­ti met spi­na­zie

15 min.
(81)
recept Far­f­al­le met to­nijn­saus

Far­f­al­le met to­nijn­saus

15 min.
(19)
recept Ko­ri­an­der­pas­ta met mos­se­len

Ko­ri­an­der­pas­ta met mos­se­len

40 min.
(20)
recept Ma­ca­ro­ni met boem­boe ham en kaas

Ma­ca­ro­ni met boem­boe ham en kaas

15 min.
(36)
recept Bo­log­ne­se­saus

Bo­log­ne­se­saus

1 uur
(230)
recept Ro­mi­ge pen­ne met ge­rook­te ma­kreel en broc­co­li

Ro­mi­ge pen­ne met ge­rook­te ma­kreel en broc­co­li

20 min.
(75)
recept Spa­ghet­ti met cour­get­te & kro­kan­te par­ma­ham

Spa­ghet­ti met cour­get­te & kro­kan­te par­ma­ham

20 min.
(74)
recept Pap­par­del­le met ven­kel, as­per­ges en knof­look­kip

Pap­par­del­le met ven­kel, as­per­ges en knof­look­kip

20 min.
(28)
recept Spa­ghet­ti met knof­look­gar­na­len

Spa­ghet­ti met knof­look­gar­na­len

20 min.
(139)
recept Ge­gril­de kal­koen met ro­mi­ge pom­poen-sa­lie­pas­ta

Ge­gril­de kal­koen met ro­mi­ge pom­poen-sa­lie­pas­ta

20 min.
(27)
recept Pap­par­del­le met to­ma­ten-ge­hakt­saus

Pap­par­del­le met to­ma­ten-ge­hakt­saus

17 min.
(38)
recept Pen­ne met ge­rook­te ma­kreel en saus van avo­ca­do en spi­na­zie

Pen­ne met ge­rook­te ma­kreel en saus van avo­ca­do en spi­na­zie

30 min.
(39)
recept Kipsal­tim­boc­ca met rau­we ham en groen­ten

Kip­sal­tim­boc­ca met rau­we ham en groen­ten

30 min.
(33)
recept Spa­ghet­ti met boe­ren­kool en braad­worst

Spa­ghet­ti met boe­ren­kool en braad­worst

20 min.
(63)
recept Ki­proer­bak met pas­ta en cour­get­te

Ki­proer­bak met pas­ta en cour­get­te

17 min.
(34)
recept Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes en ven­kel-to­ma­ten­saus

Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes en ven­kel-to­ma­ten­saus

30 min.
(27)
recept Pas­ta­gra­tin met sprui­ten en zalm

Pas­ta­gra­tin met sprui­ten en zalm

50 min.
(289)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.