Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pas­ta­re­cep­ten (1.479)

sorteer op
recept Penne met gerookte zalm

Pen­ne met ge­rook­te zalm

(299)
20 min.
recept Spaghetti bolognese

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se

(231)
1 u. 30 min.
recept Spaghetti tonijnsaus

Spa­ghet­ti to­nijn­saus

(197)
25 min.
recept Spaghetti met garnalen & mexicaanse peper

Spa­ghet­ti met gar­na­len & mexi­caan­se pe­per

(69)
30 min.
recept Mac en moz al forno

Mac en moz al for­no

(147)
45 min.
recept Italiaanse citroenpasta

Ita­li­aan­se ci­troen­pas­ta

(165)
25 min.
recept Penne met geroosterde lentegroenten met pistachepesto

Pen­ne met ge­roos­ter­de len­te­groen­ten met pis­ta­che­pes­to

(301)
35 min.
recept Pastaschotel met zalm en tomaat

Pasta­scho­tel met zalm en to­maat

(397)
40 min.
recept Gegrilde kalkoen met romige pompoen-saliepasta

Ge­gril­de kal­koen met ro­mi­ge pom­poen-sa­lie­pas­ta

(26)
20 min.
recept Tortellini met artisjokkensaus

Tor­tel­li­ni met ar­ti­sjok­ken­saus

(53)
20 min.
recept Pasta met gehaktballetjes en tuinkers

Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes en tuin­kers

(71)
25 min.
recept Fusilli met tonijn

Fu­sil­li met to­nijn

(98)
15 min.
recept Groentelasagne

Groen­te­la­sag­ne

(454)
1 uur
recept Gnocchi met ansjovis en citroen

Gnoc­chi met an­sjo­vis en ci­troen

(54)
20 min.
recept Pastasalade met yoghurt, baharat & aubergine

Pas­ta­sa­la­de met yog­hurt, ba­ha­rat & au­ber­gi­ne

(20)
20 min.
recept Pasta met jonge kapucijners en champignons

Pas­ta met jon­ge ka­pu­cij­ners en cham­pig­nons

(62)
20 min.
recept Kip met cornflakes van Annemieke

Kip met corn­fla­kes van An­ne­mie­ke

(71)
45 min.
recept Penne met spinazie en roomkaas

Pen­ne met spi­na­zie en room­kaas

(327)
20 min.
recept Volkorenspaghetti met ricotta en geroosterde groenten

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met ri­cot­ta en ge­roos­ter­de groen­ten

(20)
45 min.
recept Speltpasta met broodkruim en romige prei

Spelt­pas­ta met brood­kruim en ro­mi­ge prei

(28)
35 min.
recept Lasagne met kalkoen en prei

La­sag­ne met kal­koen en prei

(63)
55 min.
recept Valess met tagliatelle en tapenade

Va­less met ta­gli­a­tel­le en ta­pe­na­de

(11)
15 min.
recept Hollandse macaroni met zomergroenten

Hol­land­se ma­ca­ro­ni met zo­mer­groen­ten

(79)
15 min.
recept Glutenvrije ravioli met spinazie, room en citroen

Glu­ten­vrije ra­vi­o­li met spi­na­zie, room en ci­troen

(5)
25 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.