Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pas­ta­re­cep­ten (1.493)

sorteer op
recept Romige ravioli met portobello

Ro­mi­ge ra­vi­o­li met porto­bel­lo

(58)
30 min.
recept Penne met chorizo, gekleurde tomaten en rucola

Pen­ne met cho­ri­zo, ge­kleur­de to­ma­ten en ru­co­la

(90)
15 min.
recept Tortellini-kaasschotel uit de magnetron

Tor­tel­li­ni-kaas­scho­tel uit de mag­ne­tron

(23)
30 min.
recept Geroosterde aubergine in pittige tomatensaus

Ge­roos­ter­de au­ber­gi­ne in pit­ti­ge to­ma­ten­saus

(43)
25 min.
recept Linguine met chorizo, tomaat en geitenkaas

Lin­gui­ne met cho­ri­zo, to­maat en gei­ten­kaas

(740)
20 min.
recept Spaghetti met spinazie en spekjes

Spa­ghet­ti met spi­na­zie en spek­jes

(677)
20 min.
recept Wintergroentepasta met Toscaanse carré

Win­ter­groen­te­pas­ta met To­scaan­se car­ré

(30)
20 min.
recept Kipfilet met spinazie

Kip­fi­let met spi­na­zie

(151)
20 min.
recept Pasta met magere rundersaucijzen

Pas­ta met ma­ge­re run­ders­au­cij­zen

(127)
25 min.
recept Spaghetti met tomatensaus en worstjes

Spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en worst­jes

(32)
30 min.
recept Pasta met surimi en verse tomatensaus

Pas­ta met su­ri­mi en ver­se to­ma­ten­saus

(51)
15 min.
recept Ovenpasta met groenten

Oven­pas­ta met groen­ten

(331)
40 min.
recept Pasta met kikkererwten en paprikasaus

Pas­ta met kik­ker­erw­ten en pa­pri­kasaus

(34)
25 min.
recept Macaroni-ovenschotel

Ma­ca­ro­ni-oven­scho­tel

(359)
25 min.
recept Volkoren pasta met balletjes

Vol­ko­ren pas­ta met bal­le­tjes

(31)
20 min.
recept Ovenschotel met bloemkool & kaas

Oven­scho­tel met bloem­kool & kaas

(32)
36 min.
recept Citroenpasta met bonen en tonijn

Ci­troen­pas­ta met bo­nen en to­nijn

(53)
15 min.
recept Spaghetti met tomaat-basilicumsaus

Spa­ghet­ti met to­maat-ba­si­li­cum­saus

(45)
30 min.
recept Pappardelle met tuinerwten, chorizo en aïoli

Pap­par­del­le met tui­n­erw­ten, cho­ri­zo en aï­o­li

(32)
15 min.
recept Groenterijke spaghetti bolognese met Parmezaan

Groen­te­rij­ke spa­ghet­ti bo­log­ne­se met Par­me­zaan

(34)
25 min.
recept Spaghetti citroen, kappertjes en rucola

Spa­ghet­ti ci­troen, kap­per­tjes en ru­co­la

(124)
15 min.
recept Penne met salami en broccoli

Pen­ne met sa­la­mi en broc­co­li

(55)
30 min.
recept Kip met pit

Kip met pit

(54)
15 min.
recept Tagliatelle met rivierkreeftjes

Ta­gli­a­tel­le met ri­vier­kreef­tjes

(62)
20 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.