Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pas­ta­re­cep­ten (1.479)

sorteer op
recept Opperdepop: pasta met spinazieroomsaus 10-12 mnd

Op­per­de­pop: pas­ta met spi­na­zie­room­saus 10-12 mnd

(7)
15 min.
recept Tagliatelle met zalm preisaus

Ta­gli­a­tel­le met zalm prei­saus

(388)
25 min.
recept Pasta met pittige tomatensaus

Pas­ta met pit­ti­ge to­ma­ten­saus

(74)
25 min.
recept Spaghetti met zeevruchten en chili-olie

Spa­ghet­ti met zee­vruch­ten en chi­li-olie

(222)
25 min.
recept Lintpasta met romige rivierkreeftjes

Lint­pas­ta met ro­mi­ge ri­vier­kreef­tjes

(98)
20 min.
recept Tagliatelle met gegrilde groenten

Ta­gli­a­tel­le met ge­gril­de groen­ten

(34)
30 min.
recept Pappardelle met cantharellenragout

Pap­par­del­le met can­tha­rel­len­ra­gout

(19)
30 min.
recept Lasagne met tilapia en courgette

La­sag­ne met ti­la­pia en cour­get­te

(168)
55 min.
recept Tagliatelle marinara

Ta­gli­a­tel­le ma­ri­na­ra

(28)
20 min.
recept Pasta carbonara met courgette en groene asperges

Pas­ta car­bo­na­ra met cour­get­te en groe­ne as­per­ges

(23)
25 min.
recept Open lasagne

Open la­sag­ne

(47)
45 min.
recept Garnalen-groentepappardelle & tomatensaus

Gar­na­len-groen­tep­ap­par­del­le & to­ma­ten­saus

(40)
15 min.
recept Tagliatelle met zalmroomsaus

Ta­gli­a­tel­le met zalm­room­saus

(120)
15 min.
recept Macaroni met gerookte kip en kaas

Ma­ca­ro­ni met ge­rook­te kip en kaas

(151)
15 min.
recept Spaghetti met paddenstoelen en courgettesaus

Spa­ghet­ti met pad­den­stoe­len en cour­get­te­saus

(49)
25 min.
recept Snelle stoofschotel

Snel­le stoof­scho­tel

(61)
30 min.
recept Pastasalade met tonijn

Pas­ta­sa­la­de met to­nijn

(285)
25 min.
recept Italiaanse worstjes met tomatensaus

Ita­li­aan­se worst­jes met to­ma­ten­saus

(24)
20 min.
recept Pasta met spekjes en champignons

Pas­ta met spek­jes en cham­pig­nons

(221)
25 min.
recept Vegetarische lasagne

Ve­ge­ta­ri­sche la­sag­ne

(182)
45 min.
recept Spinazielasagne

Spi­na­zie­la­sag­ne

(413)
40 min.
recept Kipcordonbleu met gebakken spinazie

Kip­cordon­bleu met ge­bak­ken spi­na­zie

(26)
30 min.
recept Prei-hamlasagne

Prei-ham­la­sag­ne

(225)
1 u. 10 min.
recept Pasta carbonara met tuinbonen en ham

Pas­ta car­bo­na­ra met tuin­bo­nen en ham

(59)
20 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.