Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pas­ta­re­cep­ten (1.479)

sorteer op
recept Speltpenne met tomatensaus, mozzarella en kappertjes

Spelt­pen­ne met to­ma­ten­saus, moz­za­rel­la en kap­per­tjes

(25)
25 min.
recept Pasta met rivierkreeftjes

Pas­ta met ri­vier­kreef­tjes

(250)
20 min.
recept Tagliatelle met bleekselderij en pestosaus

Ta­gli­a­tel­le met bleek­sel­de­rij en pes­to­saus

(51)
15 min.
recept Farfalle met saucijs & prei

Far­f­al­le met sau­cijs & prei

(102)
15 min.
recept Tagliatelle met geroosterde tomaatjes

Ta­gli­a­tel­le met ge­roos­ter­de to­maat­jes

(57)
20 min.
recept Tonijnpasta met kappertjes

To­nijn­pas­ta met kap­per­tjes

(187)
20 min.
recept Varkensfricandeau met tijmjus en tagliatelle

Var­kens­fri­can­deau met tijm­jus en ta­gli­a­tel­le

(25)
15 min.
recept Pasta met gehakt en groente

Pas­ta met ge­hakt en groen­te

(63)
30 min.
recept Panlasagne met verse pastasaus

Pan­la­sag­ne met ver­se pas­ta­saus

(26)
30 min.
recept Sneeuwwitte pasta

Sneeuw­wit­te pas­ta

(94)
20 min.
recept Mezzelune met basilicum en ansjovis

Mez­ze­lu­ne met ba­si­li­cum en an­sjo­vis

(81)
15 min.
recept Italiaans-Amerikaanse lasagne

Ita­li­aans-Ame­ri­kaan­se la­sag­ne

(378)
1 u. 25 min.
recept Volkorenspaghetti met malse kiphaasjes

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met mal­se kip­haas­jes

(9)
15 min.
recept Penne met tomaten-paprikasaus

Pen­ne met to­ma­ten-pa­pri­kasaus

(9)
25 min.
recept Gigli met courgette en munt

Gig­li met cour­get­te en munt

(21)
20 min.
recept Oosterse lekkerbekjes

Oos­ter­se lek­ker­bek­jes

(87)
15 min.
recept Pappardelle in pittige saus

Pap­par­del­le in pit­ti­ge saus

(104)
25 min.
recept Cannelloni met paprika en magor

Can­nel­lo­ni met pa­pri­ka en ma­g­or

(66)
40 min.
recept Spaghetti met balletjes

Spa­ghet­ti met bal­le­tjes

(315)
30 min.
recept Lasagne met salami en spinazie

La­sag­ne met sa­la­mi en spi­na­zie

(204)
1 uur
recept Ravioli met champignon-hamvulling

Ra­vi­o­li met cham­pig­non-ham­vul­ling

(13)
1 u. 15 min.
recept Kipspiesen met basilicumpasta

Kip­spie­sen met ba­si­li­cum­pas­ta

(42)
1 uur
recept Gnocchi met spek en pecorino

Gnoc­chi met spek en peco­ri­no

(303)
15 min.
recept Pittige pastasalade met gehakt en puntpaprika

Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met ge­hakt en punt­pa­pri­ka

(21)
25 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.