Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pas­ta­re­cep­ten (1.399)

sorteer op
recept Groentelasagne

Groen­te­la­sag­ne

(105)
1 u. 5 min.
recept Tortellini met auberginesaus

Tor­tel­li­ni met au­ber­gi­ne­saus

(39)
25 min.
recept Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat

Pas­ta met boe­ren­kool en ge­droog­de to­maat

(160)
25 min.
recept Pappardelle met sint-jakobsschelpen

Pap­par­del­le met sint-ja­kobs­schel­pen

(171)
15 min.
recept Penne met tonijnsaus en broccolisalade

Pen­ne met to­nijn­saus en broc­co­li­sa­la­de

(13)
20 min.
recept Pasta met kruidige pompoensaus en geitenkaas

Pas­ta met krui­di­ge pom­poen­saus en gei­ten­kaas

(229)
30 min.
recept Schelpjes met ansjovis & rozijnen

Schelp­jes met an­sjo­vis & ro­zij­nen

(44)
15 min.
recept Fusilli tricolore puttanesca

Fu­sil­li tri­co­lo­re put­ta­nes­ca

(49)
20 min.
recept Wokpasta met spek en paddenstoelen

Wok­pas­ta met spek en pad­den­stoe­len

(54)
15 min.
recept Pasta met zeeasters

Pas­ta met zee­as­ters

(18)
15 min.
recept Penne met tomaatjes & garnalen

Pen­ne met to­maat­jes & gar­na­len

(171)
15 min.
recept Pasta pesto met kip

Pas­ta pes­to met kip

(564)
20 min.
recept Lasagne met groene groenten

La­sag­ne met groe­ne groen­ten

(188)
1 u. 10 min.
recept Tortellini met pestospinazie

Tor­tel­li­ni met pes­to­spi­na­zie

(106)
25 min.
recept Spaghetti met olijvengehaktballetjes

Spa­ghet­ti met olij­ven­ge­hakt­bal­le­tjes

(31)
20 min.
recept Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen

Lin­gui­ne met ge­pof­te cher­ry­to­maat en gar­na­len

(67)
27 min.
recept Farfalle met rivierkreeftjes en gremolata

Far­f­al­le met ri­vier­kreef­tjes en gre­mo­la­ta

(180)
15 min.
recept Schelpjespasta met kip en tomaat-rucolasalade

Schelp­jes­pas­ta met kip en to­maat-ru­co­la­s­ala­de

(27)
25 min.
recept Pastaschotel met gerookte makreel

Pasta­scho­tel met ge­rook­te ma­kreel

(138)
50 min.
recept Mezzelune met groene asperges

Mez­ze­lu­ne met groe­ne as­per­ges

(106)
15 min.
recept Cannelloni met wintergroenten

Can­nel­lo­ni met win­ter­groen­ten

(229)
50 min.
recept Gepaneerde kip met pasta en sperziebonen

Ge­pa­neer­de kip met pas­ta en sper­zie­bo­nen

(84)
20 min.
recept Mezzelune met saffraansalie-saliebotersaus

Mez­ze­lu­ne met saf­fraan­sa­lie-sa­lie­bo­ter­saus

(14)
10 min.
recept Spaghetti met tomatensaus en rucola

Spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en ru­co­la

(87)
25 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.