Pastarecepten met spinazie
Pastarecepten met spinazie

Pastarecepten met spinazie

De krachtpatser onder de groenten: spinazie. Combineer het met pasta en je hebt een gouden combinatie in je handen én op je bord.

Penne met spinazie
Penne met spinazie

Penne met spinazie

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g volkorenpenne
  • 1 ui
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 500 g cherrytomaten
  • 1 el kristalsuiker
  • 400 g wilde spinazie
  • 250 g mozzarella
Zet producten op mijn lijst
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Pers 2 tenen knoflook erboven uit. Halveer de cherrytomaten. Voeg de tomaten toe en bak ze in 10 min. zacht. Schep regelmatig om. Voeg de suiker en peper en zout naar smaak toe.
  2. Verhit olie in een koekenpan en fruit de rest van de geperste knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat 4-5 min. al omscheppend slinken. Giet de pasta af. Scheur de mozzarella in stukken. Schep de pasta door de tomatensaus en voeg de mozzarella en spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout.