Welkom in de wondere wereld van de traditionele Midden-Oosterse keuken. De lekkerste Midden-Oosterse recepten met couscous, bulgur, filodeeg en veel groente. Natuurlijk gemaakt met heerlijke specerijen.

De magische smaak van za’atar
Eén van de smaakvolle Midden-Oosterse kruiden is za’atar. Het verse kruid za’atar groeit alleen in het Midden-Oosten, maar in Nederland kun je het gelukkig  als kruidenmelange in een potje kopen. Dit is eigenlijk een mengsel van de za’atar uit het Midden-Oosten, sumak en geroosterd sesamzaad. Lekker om vlees mee op smaak te brengen! Maak bijvoorbeeld eens een freekehsalade met granaatappel en za’atar. Of serveer een hippe dip voor een borrel, lekker met Turks brood en naanbrood.

Bulgur als basisingrediënt
Klassieke ingrediënten in Midden-Oosterse recepten zijn couscous en bulgur. Bulgur? Ja, dat is gemaakt van harde tarwe. De tarwe is gebroken, voorgekookt en in de zon gedroogd. Vervolgens hoef je het alleen nog te wellen in gekookt water, eventueel met citroensap of andere smaakmakers. Fijne bulgur wordt gebruikt voor bijvoorbeeld tabouleh (een salade uit de Libanese keuken) of kibbeh (taart of eivormige balletjes van gehakt en bulgur). Grove bulgur kun je als alternatief gebruiken voor rijst.

Populair: hummus
Wie denkt aan de Midden-Oosterse keuken, denkt aan hummus (ook wel geschreven als humus of houmous). Lekker als dip of op brood. Zelf hummus maken is zo gepiept! Je hebt nodig: kikkererwten, citroensap, sesampasta, knoflook en zout. Mix de ingrediënten met een staafmixer tot een glad mengsel, besprenkel met wat olijfolie en breng de hummus op smaak met paprikapoeder. Zo ben je binnen 10 minuten klaar! Lekker op brood of als dip bij groente.

Lees meer

Mid­den-Oos­ter­se re­cep­ten (124)

sorteer op
recept Tony Kitous & Dan Lepard's baba ghanoush

To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's ba­ba ghanoush

(20)
1 u. 20 min.
recept 3x kaasballetjes

3x kaas­bal­le­tjes

(18)
1 u. 15 min.
recept Aubergine met batata harra (pittige aardappel)

Au­ber­gi­ne met bata­ta har­ra (pit­ti­ge aard­ap­pel)

(88)
1 uur
recept Linzensoep met korianderpesto

Lin­zen­soep met ko­ri­an­der­pes­to

(130)
35 min.
recept Couscous met falafel en korianderpesto

Cous­cous met fala­fel en ko­ri­an­der­pes­to

(120)
30 min.
recept Turkse yoghurtdip

Turk­se yog­hurt­dip

(26)
1 u. 10 min.
recept Stoof van ui, venkel, zoete aardappel en baharat

Stoof van ui, ven­kel, zoe­te aard­ap­pel en ba­ha­rat

(109)
35 min.
recept Tajine met worstjes en vijgen

Ta­ji­ne met worst­jes en vij­gen

(66)
30 min.
recept Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie

Pi­la­v met ge­hakt, ro­zij­nen en spi­na­zie

(605)
25 min.
recept Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika

Turk­se op­ge­rol­de piz­za met au­ber­gi­ne en pa­pri­ka

(168)
55 min.
recept Griesmeel-amandeldessert

Gries­meel-aman­del­des­sert

(35)
2 u. 35 min.
recept Turkse pilav met groenten

Turk­se pi­la­v met groen­ten

(56)
25 min.
recept Linzensoep met bleekselderij

Lin­zen­soep met bleek­sel­de­rij

(877)
25 min.
recept Baklava (noten-bladerdeeggebak)

Ba­kla­va (no­ten-bla­der­deeg­ge­bak)

(72)
55 min.
recept Pompoenpilav met köfte

Pom­poen­pi­la­v met köf­te

(64)
35 min.
recept Turkse linzensoep

Turk­se lin­zen­soep

(308)
1 u. 25 min.
recept Paleisrijst

Pa­leis­rijst

(26)
45 min.
recept Wortelkroketjes met yoghurt-knoflooksaus

Wor­tel­k­ro­ket­jes met yog­hurt-knof­look­saus

(18)
25 min.
recept Pides met gekruid gehakt en spinazie

Pi­des met ge­kruid ge­hakt en spi­na­zie

(43)
50 min.
recept Bulgursalade

Bul­gur­sa­la­de

(83)
35 min.
recept Turkse groenten met yoghurt en gehakt

Turk­se groen­ten met yog­hurt en ge­hakt

(117)
30 min.
recept Fattoush met pita, kruiden en tuinerwten

Fat­toush met pi­ta, krui­den en tui­n­erw­ten

(42)
25 min.
recept Baklava

Ba­kla­va

(199)
2 u. 5 min.
recept Patlican karniyarik (gestoofde aubergines op z'n Turks)

Pat­li­can kar­niy­a­rik (ge­stoof­de au­ber­gi­nes op z'n Turks)

(87)
50 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.