Welkom in de wondere wereld van de traditionele Midden-Oosterse keuken. De lekkerste Midden-Oosterse recepten met couscous, bulgur, filodeeg en veel groente. Natuurlijk gemaakt met heerlijke specerijen.

De magische smaak van za’atar
Eén van de smaakvolle Midden-Oosterse kruiden is za’atar. Het verse kruid za’atar groeit alleen in het Midden-Oosten, maar in Nederland kun je het gelukkig  als kruidenmelange in een potje kopen. Dit is eigenlijk een mengsel van de za’atar uit het Midden-Oosten, sumak en geroosterd sesamzaad. Lekker om vlees mee op smaak te brengen! Maak bijvoorbeeld eens een freekehsalade met granaatappel en za’atar. Of serveer een hippe dip voor een borrel, lekker met Turks brood en naanbrood.

Bulgur als basisingrediënt
Klassieke ingrediënten in Midden-Oosterse recepten zijn couscous en bulgur. Bulgur? Ja, dat is gemaakt van harde tarwe. De tarwe is gebroken, voorgekookt en in de zon gedroogd. Vervolgens hoef je het alleen nog te wellen in gekookt water, eventueel met citroensap of andere smaakmakers. Fijne bulgur wordt gebruikt voor bijvoorbeeld tabouleh (een salade uit de Libanese keuken) of kibbeh (taart of eivormige balletjes van gehakt en bulgur). Grove bulgur kun je als alternatief gebruiken voor rijst.

Populair: hummus
Wie denkt aan de Midden-Oosterse keuken, denkt aan hummus (ook wel geschreven als humus of houmous). Lekker als dip of op brood. Zelf hummus maken is zo gepiept! Je hebt nodig: kikkererwten, citroensap, sesampasta, knoflook en zout. Mix de ingrediënten met een staafmixer tot een glad mengsel, besprenkel met wat olijfolie en breng de hummus op smaak met paprikapoeder. Zo ben je binnen 10 minuten klaar! Lekker op brood of als dip bij groente.

Lees meer

Midden-Oosterse recepten (145)

sorteer op
recept Fat­toush met pi­ta, dop­erw­ten en snoep­groen­ten

Fat­toush met pi­ta, dop­erw­ten en snoep­groen­ten

35 min.
(206)
recept Pi­des met ge­kruid ge­hakt en spi­na­zie

Pi­des met ge­kruid ge­hakt en spi­na­zie

50 min.
(47)
recept Ba­ba ganoush

Ba­ba ganoush

25 min.
(20)
recept Turk­se piz­za

Turk­se piz­za

1 u. 45 min.
(59)
recept Pi­ta met fala­fel en avo­ca­do­sa­la­de

Pi­ta met fa­la­fel en avo­ca­do­sa­la­de

25 min.
(219)
recept Bul­gur met prui­men, spi­na­zie en run­der­bal­le­tjes

Bul­gur met prui­men, spi­na­zie en run­der­bal­le­tjes

15 min.
(257)
recept To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's bul­gur­sa­la­de met erw­ten en munt

To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's bul­gur­sa­la­de met erw­ten en munt

1 uur
(20)
recept To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's ba­ba ghanoush

To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's ba­ba ghanoush

1 u. 20 min.
(22)
recept Lin­zen­soep met ko­ri­an­der­pes­to

Lin­zen­soep met ko­ri­an­der­pes­to

35 min.
(136)
recept 3x kaas­bal­le­tjes

3x kaas­bal­le­tjes

1 u. 15 min.
(20)
recept Au­ber­gi­ne met bata­ta har­ra (pit­ti­ge aard­ap­pel)

Au­ber­gi­ne met ba­ta­ta har­ra (pit­ti­ge aard­ap­pel)

1 uur
(90)
recept Turk­se op­ge­rol­de piz­za met au­ber­gi­ne en pa­pri­ka

Turk­se op­ge­rol­de piz­za met au­ber­gi­ne en pa­pri­ka

55 min.
(170)
recept Pom­poen­pi­la­v met köf­te

Pom­poen­pi­la­v met köf­te

35 min.
(65)
recept Lin­zen­soep met bleek­sel­de­rij

Lin­zen­soep met bleek­sel­de­rij

25 min.
(907)
recept Stoof van ui, ven­kel, zoe­te aard­ap­pel en ba­ha­rat

Stoof van ui, ven­kel, zoe­te aard­ap­pel en ba­ha­rat

35 min.
(123)
recept Pom­poen-prei­pi­la­v met een lek­ker­bek­je

Pom­poen-prei­pi­la­v met een lek­ker­bek­je

40 min.
(60)
recept Kips­ho­ar­ma met pa­pri­ka-ra­dijs­sa­la­de

Kips­ho­ar­ma met pa­pri­ka-ra­dijs­sa­la­de

15 min.
(182)
recept Sprui­ten-lin­zen­scho­tel met fala­fel­bal­le­tjes

Sprui­ten-lin­zen­scho­tel met fa­la­fel­bal­le­tjes

30 min.
(64)
recept Turk­se köf­te met cous­cous

Turk­se köf­te met cous­cous

17 min.
(51)
recept Snel­le au­ber­gi­n­e­dip met knof­look

Snel­le au­ber­gi­n­e­dip met knof­look

15 min.
(16)
recept Pit­ti­ge fala­fel

Pit­ti­ge fa­la­fel

20 min.
(62)
recept Kos­ha­ri van Na­dia en Me­rijn

Kos­ha­ri van Na­dia en Me­rijn

9 u. 20 min.
(24)
recept Duk­kah van Na­dia en Me­rijn

Duk­kah van Na­dia en Me­rijn

18 min.
(4)
recept Cous­cous van de fa­kir

Cous­cous van de fa­kir

20 min.
(419)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.