Welkom in de wondere wereld van de traditionele Midden-Oosterse keuken. De lekkerste Midden-Oosterse recepten met couscous, bulgur, filodeeg en veel groente. Natuurlijk gemaakt met heerlijke specerijen.

De magische smaak van za’atar
Eén van de smaakvolle Midden-Oosterse kruiden is za’atar. Het verse kruid za’atar groeit alleen in het Midden-Oosten, maar in Nederland kun je het gelukkig  als kruidenmelange in een potje kopen. Dit is eigenlijk een mengsel van de za’atar uit het Midden-Oosten, sumak en geroosterd sesamzaad. Lekker om vlees mee op smaak te brengen! Maak bijvoorbeeld eens een freekehsalade met granaatappel en za’atar. Of serveer een hippe dip voor een borrel, lekker met Turks brood en naanbrood.

Bulgur als basisingrediënt
Klassieke ingrediënten in Midden-Oosterse recepten zijn couscous en bulgur. Bulgur? Ja, dat is gemaakt van harde tarwe. De tarwe is gebroken, voorgekookt en in de zon gedroogd. Vervolgens hoef je het alleen nog te wellen in gekookt water, eventueel met citroensap of andere smaakmakers. Fijne bulgur wordt gebruikt voor bijvoorbeeld tabouleh (een salade uit de Libanese keuken) of kibbeh (taart of eivormige balletjes van gehakt en bulgur). Grove bulgur kun je als alternatief gebruiken voor rijst.

Populair: hummus
Wie denkt aan de Midden-Oosterse keuken, denkt aan hummus (ook wel geschreven als humus of houmous). Lekker als dip of op brood. Zelf hummus maken is zo gepiept! Je hebt nodig: kikkererwten, citroensap, sesampasta, knoflook en zout. Mix de ingrediënten met een staafmixer tot een glad mengsel, besprenkel met wat olijfolie en breng de hummus op smaak met paprikapoeder. Zo ben je binnen 10 minuten klaar! Lekker op brood of als dip bij groente.

Lees meer

Midden-Oosterse recepten (146)

sorteer op
recept Cous­cous met pom­poen, kik­ker­erw­ten en ro­zij­nen

Cous­cous met pom­poen, kik­ker­erw­ten en ro­zij­nen

50 min.
(52)
recept Kip-groen­te­ke­bab met to­ma­ten­rijst

Kip-groen­te­ke­bab met to­ma­ten­rijst

30 min.
(20)
recept Fris­se hum­mus met zhug

Fris­se hum­mus met zhug

5 min.
(7)
recept Oos­ter­se soep met mal­se kip, pak­soi, noe­dels en tau­gé

Oos­ter­se soep met mal­se kip, pak­soi, noe­dels en tau­gé

25 min.
(119)
recept Pi­ta­brood­je met fala­fel en pa­pri­kasa­la­de met wit­te kaas

Pi­ta­brood­je met fa­la­fel en pa­pri­ka­sa­la­de met wit­te kaas

25 min.
(31)
recept Hum­mus

Hum­mus

5 min.
(10)
recept Pi­la­v van meer­gra­nen­rijst met ge­gril­de chi­po­la­ta

Pi­la­v van meer­gra­nen­rijst met ge­gril­de chi­po­la­ta

25 min.
(6)
recept Shaks­hu­ka

Shaks­hu­ka

20 min.
(18)
recept Ve­gan ke­bab van tofu en tem­peh

Ve­gan ke­bab van tofu en tem­peh

40 min.
(3)
recept Fala­fel­wa­fel met hum­mus en een groe­ne sa­la­de

Fa­la­fel­wa­fel met hum­mus en een groe­ne sa­la­de

10 min.
(3)
recept Ge­roos­ter­de au­ber­gi­ne met lin­zen & kom­kom­mer­cous­cous

Ge­roos­ter­de au­ber­gi­ne met lin­zen & kom­kom­mer­cous­cous

50 min.
(1)
recept Mez­ze met zelf­ge­maakt plat­brood

Mez­ze met zelf­ge­maakt plat­brood

55 min.
(1)
recept Ro­de-bie­ten­sa­la­de met vijg­cran­ber­ry­hum­mus en kik­ker­erw­ten

Ro­de-bie­ten­sa­la­de met vijg­cran­ber­ry­hum­mus en kik­ker­erw­ten

15 min.
(1)
recept Pi­la­v met ge­hakt, ro­zij­nen en spi­na­zie

Pi­la­v met ge­hakt, ro­zij­nen en spi­na­zie

25 min.
(617)
recept Kik­ker­erw­ten uit de oven

Kik­ker­erw­ten uit de oven

40 min.
(2)
recept Cous­cous met fala­fel en ko­ri­an­der­pes­to

Cous­cous met fa­la­fel en ko­ri­an­der­pes­to

30 min.
(121)
recept Ui-ge­hakt­bal­le­tjes op Turks brood

Ui-ge­hakt­bal­le­tjes op Turks brood

30 min.
(5)
recept Yog­hurt met peer en gra­naat­ap­pel­pit­jes

Yog­hurt met peer en gra­naat­ap­pel­pit­jes

10 min.
(6)
recept Lams­worst­jes met rauw­kost­sa­la­de

Lams­worst­jes met rauw­kost­sa­la­de

20 min.
(14)
recept Fala­fel van dop­erw­ten, munt & bul­gur

Fa­la­fel van dop­erw­ten, munt & bul­gur

45 min.
(76)
recept Zoe­te wor­tel-no­ten­bal­le­tjes van Si­mo­ne Grent

Zoe­te wor­tel-no­ten­bal­le­tjes van Si­mo­ne Grent

2 u. 50 min.
(73)
recept Turk­se ge­hakt­bal­len in to­ma­ten­saus

Turk­se ge­hakt­bal­len in to­ma­ten­saus

55 min.
(258)
recept Si­naas­ap­pel-kar­de­mom kip­stoof

Si­naas­ap­pel-kar­de­mom kip­stoof

45 min.
(4)
recept Hum­mus met pit­ti­ge krui­den­olie

Hum­mus met pit­ti­ge krui­den­olie

15 min.
(2)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.