Welkom in de wondere wereld van de traditionele Midden-Oosterse keuken. De lekkerste Midden-Oosterse recepten met couscous, bulgur, filodeeg en veel groente. Natuurlijk gemaakt met heerlijke specerijen.

De magische smaak van za’atar
Eén van de smaakvolle Midden-Oosterse kruiden is za’atar. Het verse kruid za’atar groeit alleen in het Midden-Oosten, maar in Nederland kun je het gelukkig  als kruidenmelange in een potje kopen. Dit is eigenlijk een mengsel van de za’atar uit het Midden-Oosten, sumak en geroosterd sesamzaad. Lekker om vlees mee op smaak te brengen! Maak bijvoorbeeld eens een freekehsalade met granaatappel en za’atar. Of serveer een hippe dip voor een borrel, lekker met Turks brood en naanbrood.

Bulgur als basisingrediënt
Klassieke ingrediënten in Midden-Oosterse recepten zijn couscous en bulgur. Bulgur? Ja, dat is gemaakt van harde tarwe. De tarwe is gebroken, voorgekookt en in de zon gedroogd. Vervolgens hoef je het alleen nog te wellen in gekookt water, eventueel met citroensap of andere smaakmakers. Fijne bulgur wordt gebruikt voor bijvoorbeeld tabouleh (een salade uit de Libanese keuken) of kibbeh (taart of eivormige balletjes van gehakt en bulgur). Grove bulgur kun je als alternatief gebruiken voor rijst.

Populair: hummus
Wie denkt aan de Midden-Oosterse keuken, denkt aan hummus (ook wel geschreven als humus of houmous). Lekker als dip of op brood. Zelf hummus maken is zo gepiept! Je hebt nodig: kikkererwten, citroensap, sesampasta, knoflook en zout. Mix de ingrediënten met een staafmixer tot een glad mengsel, besprenkel met wat olijfolie en breng de hummus op smaak met paprikapoeder. Zo ben je binnen 10 minuten klaar! Lekker op brood of als dip bij groente.

Lees meer

Midden-Oosterse recepten (153)

sorteer op
recept Fat­toush met pi­ta, dop­erw­ten en snoep­groen­ten

Fat­toush met pi­ta, dop­erw­ten en snoep­groen­ten

35 min.
(211)
recept Pi­des met ge­kruid ge­hakt en spi­na­zie

Pi­des met ge­kruid ge­hakt en spi­na­zie

50 min.
(48)
recept Ba­ba ganoush

Ba­ba ganoush

25 min.
(20)
recept Turk­se piz­za

Turk­se piz­za

1 u. 45 min.
(60)
recept Pi­ta met fala­fel en avo­ca­do­sa­la­de

Pi­ta met fa­la­fel en avo­ca­do­sa­la­de

25 min.
(222)
recept Bul­gur met prui­men, spi­na­zie en run­der­bal­le­tjes

Bul­gur met prui­men, spi­na­zie en run­der­bal­le­tjes

15 min.
(260)
recept To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's bul­gur­sa­la­de met erw­ten en munt

To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's bul­gur­sa­la­de met erw­ten en munt

1 uur
(21)
recept To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's ba­ba ghanoush

To­ny Ki­tous & Dan Le­pard's ba­ba ghanoush

1 u. 20 min.
(22)
recept Lin­zen­soep met ko­ri­an­der­pes­to

Lin­zen­soep met ko­ri­an­der­pes­to

35 min.
(143)
recept 3x kaas­bal­le­tjes

3x kaas­bal­le­tjes

1 u. 15 min.
(21)
recept Au­ber­gi­ne met bata­ta har­ra (pit­ti­ge aard­ap­pel)

Au­ber­gi­ne met ba­ta­ta har­ra (pit­ti­ge aard­ap­pel)

1 uur
(92)
recept Turk­se op­ge­rol­de piz­za met au­ber­gi­ne en pa­pri­ka

Turk­se op­ge­rol­de piz­za met au­ber­gi­ne en pa­pri­ka

55 min.
(172)
recept Pom­poen­pi­la­v met köf­te

Pom­poen­pi­la­v met köf­te

35 min.
(65)
recept Cous­cous met pom­poen, kik­ker­erw­ten en ro­zij­nen

Cous­cous met pom­poen, kik­ker­erw­ten en ro­zij­nen

50 min.
(52)
recept Kip-groen­te­ke­bab met to­ma­ten­rijst

Kip-groen­te­ke­bab met to­ma­ten­rijst

30 min.
(20)
recept Fris­se hum­mus met zhug

Fris­se hum­mus met zhug

5 min.
(7)
recept Oos­ter­se soep met mal­se kip, pak­soi, noe­dels en tau­gé

Oos­ter­se soep met mal­se kip, pak­soi, noe­dels en tau­gé

25 min.
(121)
recept Pi­ta­brood­je fala­fel en pa­pri­kasa­la­de met wit­te kaas

Pi­ta­brood­je fa­la­fel en pa­pri­ka­sa­la­de met wit­te kaas

25 min.
(38)
recept Hum­mus

Hum­mus

5 min.
(10)
recept Toum (Li­ba­ne­se knof­look­saus)

Toum (Li­ba­ne­se knof­look­saus)

10 min.
(5)
recept Fala­fel­wraps met tzat­zi­ki

Fa­la­fel­wraps met tzat­zi­ki

35 min.
(27)
recept To­ma­ten­pi­la­v met krui­di­ge kip

To­ma­ten­pi­la­v met krui­di­ge kip

25 min.
(134)
recept Groen­te­ta­ji­ne met cous­cous

Groen­te­ta­ji­ne met cous­cous

35 min.
(145)
recept Sprui­ten-lin­zen­scho­tel met fala­fel­bal­le­tjes

Sprui­ten-lin­zen­scho­tel met fa­la­fel­bal­le­tjes

30 min.
(65)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.