Recepten met lamsrack
Recepten met lamsrack

Recepten met lamsrack

Bereid lamsrack in de oven of bak in de koekenpan. Breng het vlees op smaak met verse kruiden en serveer eventueel met een salsa. Alle toprecepten op een rij!

Lamsrack recepten

Lamsrack met specerijenrub maken
Lamsrack met specerijenrub maken

Lamsrack met specerijenrub maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 el arachideolie
  • 2 verse lamsracks
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • vleesthermometer
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 120 °C.
  2. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook en meng met de curry madras, peper, olie en wat zout tot een rub. Wrijf de lamsracks ermee in.
  3. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en braad de lamsracks rondom in 3 min. op middelhoog vuur aan.
  4. Doe de lamsracks in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees, maar zorg dat je het bot niet raakt. Braad het vlees in het midden van de oven in ca. 30 min. medium rare of tot het 58 °C is. Neem het uit de oven en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten.
  5. Lekker met partjes limoen en grofgehakte koriander.

Langzaam gegaarde lamsrack met specerijenrub

Laat het lamsvlees langzaam garen in de heerlijke specerijenrub: daar kun je lang van (na)genieten tijdens de feestdagen. Specerijenrub makenVerwarm de oven voor op 120 graden. Schil en rasp 2 centimeter verse gember. Pers 1 teen knoflook en meng met 2 eetlepels curry madras, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 2 eetelepels arachideolie en wat zout tot een rub. Wrijf er 2 lamsracks mee in. Lamsrack bradenVerhit een hapjespan zonder olie of boter en braad de lamsracks rondom in 3 minuten op middelhoog vuur aan. Doe de lamsracks in een ovenschaal. Steek een vleesthermometer in het midden van het vlees, maar zorg dat je het bot niet raakt. Laten rustenBraad het vlees in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten medium rare of tot het 58 graden is. Neem het uit de oven en laat 5 minuten onder aluminiumfolie rusten. Lekker met partjes limoen en grofgehakte koriander. Zo maak je langzaam gegaarde lamsrack met specerijenrub!
01:34