Recepten met lamsrack

Bereid lamsrack in de oven of bak in de koekenpan. Breng het vlees op smaak met verse kruiden en serveer eventueel met een salsa. Alle toprecepten op een rij!

Langzaam gegaarde lamsrack met specerijenrub
Langzaam gegaarde lamsrack met specerijenrub

Langzaam gegaarde lamsrack met specerijenrub

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 el arachideolie
  • 2 verse lamsracks
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • vleesthermometer
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 120 °C.
  2. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook en meng met de curry madras, peper, olie en wat zout tot een rub. Wrijf de lamsracks ermee in.
  3. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en braad de lamsracks rondom in 3 min. op middelhoog vuur aan.
  4. Doe de lamsracks in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees, maar zorg dat je het bot niet raakt. Braad het vlees in het midden van de oven in ca. 30 min. medium rare of tot het 58 °C is. Neem het uit de oven en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten.
  5. Lekker met partjes limoen en grofgehakte koriander.