Recepten met bieslook

Bieslook heeft een lichte uiensmaak. Perfect voor eiergerechten, soepen of aardappelpuree. Hier vind je de lekkerste recepten.

Pappardelle met bloemkool & taleggio
Pappardelle met bloemkool & taleggio

Pappardelle met bloemkool & taleggio

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g tagliatelle
  • 2 uien
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 500 g bloemkool
  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
  • 200 ml crème fraîche
  • 250 g gerookte kipreepjes
  • 1/2 bakje verse bieslook
  • 180 g Taleggio kaas
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de bloemkool in roosjes, doe ze in de keukenmachine en maal grof.
  2. Voeg de bloemkool samen met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur. Roer de crème fraîche en kipreepjes erdoor en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra nootmuskaat.
  3. Snijd de bieslook fijn en de kaas in stukjes. Schep de bieslook door de bloemkool en bestrooi met de taleggio. Serveer met de pasta.