
Recepten met bieslook
Bieslook heeft een lichte uiensmaak. Perfect voor eiergerechten, soepen of aardappelpuree. Hier vind je de lekkerste recepten.

Pappardelle met bloemkool & taleggio
Ingrediënten
voor 4 personen- 300 g tagliatelle
- 2 uien
- 3 el traditionele olijfolie
- 500 g bloemkool
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- 200 ml crème fraîche
- 250 g gerookte kipreepjes
- ½ bakje verse bieslook
- 180 g Taleggio kaas
Nodig in de keuken
- keukenmachine
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de bloemkool in roosjes, doe ze in de keukenmachine en maal grof.
- Voeg de bloemkool samen met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur. Roer de crème fraîche en kipreepjes erdoor en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra nootmuskaat.
- Snijd de bieslook fijn en de kaas in stukjes. Schep de bieslook door de bloemkool en bestrooi met de taleggio. Serveer met de pasta.