Tuinbonenrecepten

Maak een salade met tuinbonen, een heerlijke lentesoep of een dip van tuinbonen. Vind voor elk gerecht een lekker recept.

Thaise salade met rundvlees, tuinbonen en aspergebroccoli
Thaise salade met rundvlees, tuinbonen en aspergebroccoli

Thaise salade met rundvlees, tuinbonen en aspergebroccoli

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 450 g diepvries fijne tuinbonen
  • 400 g aspergebroccoli
  • 1 limoen
  • 1 el rietsuiker
  • 4 el olijfolie knoflook/chilipeper
  • 1/2 teen knoflook
  • 300 g bieflap
  • 7.5 g verse koriander
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • grillpan
  1. Breng een pan water aan de kook en kook de tuinbonen 3 min. Schep met een schuimspaan uit de pan in een kom en laat iets afkoelen. Kook daarna de aspergebroccoli 3 min. in het water. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Rasp ondertussen de groene schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Doe in een kommetje met de suiker en 2 el olie. Pers de knoflook erboven en roer door.
  3. Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi eventueel met zout. Gril 3 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat onder een deksel 5 min. rusten.
  4. Snijd ondertussen de koriander fijn. Dubbeldop de tuinbonen en meng de bonen met de aspergebroccoli, koriander en 2/3 van de dressing. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer.