Als snack tussendoor, in de pasta of geroosterd met olie en knoflook: de tomaat is al jaren favoriet bij groot en klein. Recepten genoeg!

Tomatensoorten
Er zijn tal van tomatensoorten, variërend van kleine cherrytomaten tot enorme vleestomaten en van lichtgeel tot donkerpaars. Cherrytomaten zijn lekker als gezonde snack of gehalveerd in een salade of pasta. De grotere tomaten zijn perfect voor tomatensaus en tomatensoep. Daarvoor kun je ook prima bliktomaten gebruiken.

Tomaten kiezen
Kies tomaten met een volle, rode kleur die stevig en iets zwaar aanvoelen. Ze moeten een gave schil hebben en lekker ruiken. Een rijpe tomaat geeft mee als je er zacht met je vinger op duwt.
 
Tomaten bewaren
Bewaar tomaten nooit in de koelkast. Daar drogen ze uit en bederven ze sneller. Op de fruitschaal kunnen tomaten nog wat narijpen, dit maakt ze nog lekkerder. Je kunt ze beter niet in de buurt van komkommers of aubergines bewaren. Tomaten maken tijdens het rijpen een stof aan, ethyleen, en veel andere groenten zijn daar gevoelig voor en zullen eerder bederven.

Tomaat eet je met…
Een ultieme Italiaanse combi is tomaat met mozzarella en basilicum, ook wel: salade caprese. Variatietip: probeer ook de quiche caprese, capreseburger en pasta caprese.
Andere lekkere combinaties zijn: gehakt met tomaat, tomaat met spinazie en vis met (gedroogde) tomaat. Probeer bijvoorbeeld de romige spinazielasagne, lasagnette met tomaat, spinazie en ricotta of mezzelune met gedroogde tomaat en zalm. Buon appetito!

Lees meer

Tomaat (3.000)

sorteer op
recept Ver­se-ka­bel­jauw-cous­cous­ver­ras­sing uit de oven

Ver­se-ka­bel­jauw-cous­cous­ver­ras­sing uit de oven

35 min.
(10)
recept Oven­pas­ta met tar­taar­bal­le­tjes, prei en ri­cot­ta

Oven­pas­ta met tar­taar­bal­le­tjes, prei en ri­cot­ta

50 min.
(67)
recept Ge­stoof­de ha­ris­sa­kip met bloem­kool & munt

Ge­stoof­de ha­ris­sa­kip met bloem­kool & munt

20 min.
(14)
recept Ci­troen­zalm & aard­ap­pel­gratins met ge­roos­ter­de to­maat­jes

Ci­troen­zalm & aard­ap­pel­gratins met ge­roos­ter­de to­maat­jes

40 min.
(11)
recept Oran­je plaat­piz­za

Oran­je plaat­piz­za

35 min.
(3)
recept Ita­li­aan­se een­den­borst met to­maat­jes en la­sag­net­te

Ita­li­aan­se een­den­borst met to­maat­jes en la­sag­net­te

25 min.
(10)
recept Ve­gas­chnit­zel met rös­ti­koek­jes en sper­zie­bo­nen

Ve­gas­ch­nit­zel met rös­ti­koek­jes en sper­zie­bo­nen

30 min.
(3)
recept Kleur­rij­ke glu­ten­vrije pen­ne­sa­la­de

Kleur­rij­ke glu­ten­vrije pen­ne­sa­la­de

35 min.
(3)
recept Pi­de met fe­ta en lab­neh

Pi­de met fe­ta en lab­neh

1 u. 42 min.
(0)
recept Wraps met hüt­ten­kä­se en spi­na­zie

Wraps met hüt­ten­kä­se en spi­na­zie

15 min.
(62)
recept Zach­te kip tik­ka ma­sa­la met wil­de spi­na­zie en rijst

Zach­te kip tik­ka ma­sa­la met wil­de spi­na­zie en rijst

30 min.
(192)
recept Vis-groen­te-cous­cous­pak­ket­je

Vis-groen­te-cous­cous­pak­ket­je

35 min.
(95)
recept Mi­ni­qui­ches met groe­ne sa­la­de

Mi­ni­qui­ches met groe­ne sa­la­de

40 min.
(14)
recept In­di­a­se kor­ma met ei, spi­na­zie & bloem­kool­rijst

In­di­a­se kor­ma met ei, spi­na­zie & bloem­kool­rijst

20 min.
(23)
recept Ti­an met au­ber­gi­ne, cour­get­te en to­maat

Ti­an met au­ber­gi­ne, cour­get­te en to­maat

1 u. 20 min.
(3)
recept Bouil­la­bais­se­soep met ge­krui­de soep­sten­gels

Bouil­la­bais­se­soep met ge­krui­de soep­sten­gels

22 min.
(3)
recept Shii­ta­ke-sho­ar­ma uit een gour­met­pan­ne­tje

Shii­ta­ke-sho­ar­ma uit een gour­met­pan­ne­tje

20 min.
(0)
recept Groe­ne sa­la­de

Groe­ne sa­la­de

10 min.
(1)
recept Ge­bak­ken gnoc­chi met ge­gril­de groen­ten en moz­za­rel­la

Ge­bak­ken gnoc­chi met ge­gril­de groen­ten en moz­za­rel­la

20 min.
(10)
recept Cous­cous met ge­bak­ken ro­de­kool

Cous­cous met ge­bak­ken ro­de­kool

15 min.
(5)
recept Sus­hi trak­ta­tie

Sus­hi trak­ta­tie

1 uur
(0)
recept Da­ve My­ers & Si King's tor­til­la­bak­jes met chi­li­sa­la­de

Da­ve My­ers & Si King's tor­til­la­bak­jes met chi­li­sa­la­de

45 min.
(53)
recept Piz­za hum­mus en ver­se krui­den

Piz­za hum­mus en ver­se krui­den

30 min.
(129)
recept Goud­brui­ne broc­co­li­-to­nijn­taart

Goud­brui­ne broc­co­li­-to­nijn­taart

1 uur
(944)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.