Als snack tussendoor, in de pasta of geroosterd met olie en knoflook: de tomaat is al jaren favoriet bij groot en klein. Recepten genoeg!

Tomatensoorten
Er zijn tal van tomatensoorten, variërend van kleine cherrytomaten tot enorme vleestomaten en van lichtgeel tot donkerpaars. Cherrytomaten zijn lekker als gezonde snack of gehalveerd in een salade of pasta. De grotere tomaten zijn perfect voor tomatensaus en tomatensoep. Daarvoor kun je ook prima bliktomaten gebruiken.

Tomaten kiezen
Kies tomaten met een volle, rode kleur die stevig en iets zwaar aanvoelen. Ze moeten een gave schil hebben en lekker ruiken. Een rijpe tomaat geeft mee als je er zacht met je vinger op duwt.
 
Tomaten bewaren
Bewaar tomaten nooit in de koelkast. Daar drogen ze uit en bederven ze sneller. Op de fruitschaal kunnen tomaten nog wat narijpen, dit maakt ze nog lekkerder. Je kunt ze beter niet in de buurt van komkommers of aubergines bewaren. Tomaten maken tijdens het rijpen een stof aan, ethyleen, en veel andere groenten zijn daar gevoelig voor en zullen eerder bederven.

Tomaat eet je met…
Een ultieme Italiaanse combi is tomaat met mozzarella en basilicum, ook wel: salade caprese. Variatietip: probeer ook de quiche caprese, capreseburger en pasta caprese.
Andere lekkere combinaties zijn: gehakt met tomaat, tomaat met spinazie en vis met (gedroogde) tomaat. Probeer bijvoorbeeld de romige spinazielasagne, lasagnette met tomaat, spinazie en ricotta of mezzelune met gedroogde tomaat en zalm. Buon appetito!

Lees meer

Tomaat (3.000)

sorteer op
recept Oven­cous­cous met to­ma­ten en avo­ca­do

Oven­cous­cous met to­ma­ten en avo­ca­do

45 min.
(65)
recept To­ma­ten­bouil­lon met zuur­kool en ham

To­ma­ten­bouil­lon met zuur­kool en ham

45 min.
(4)
recept Mals rund­vlees in pit­ti­ge to­ma­ten­saus

Mals rund­vlees in pit­ti­ge to­ma­ten­saus

30 min.
(86)
recept Dub­bel­ge­trok­ken to­ma­ten­bouil­lon

Dub­bel­ge­trok­ken to­ma­ten­bouil­lon

1 u. 20 min.
(89)
recept Spa­ghet­ti met to­ma­ten-au­ber­gi­ne­saus

Spa­ghet­ti met to­ma­ten-au­ber­gi­ne­saus

20 min.
(63)
recept To­ma­ten­taar­tjes met kwar­tel­ei

To­ma­ten­taar­tjes met kwar­tel­ei

1 u. 5 min.
(20)
recept Ri­ga­to­ni met fris­se to­ma­ten­saus

Ri­ga­to­ni met fris­se to­ma­ten­saus

13 min.
(28)
recept Ta­ji­ne van tuin­bo­nen en to­ma­ten met kip

Ta­ji­ne van tuin­bo­nen en to­ma­ten met kip

45 min.
(57)
recept Pa­pri­ka-to­ma­ten­soep

Pa­pri­ka-to­ma­ten­soep

30 min.
(743)
recept Chi­ne­se to­ma­ten­soep

Chi­ne­se to­ma­ten­soep

1 uur
(565)
recept Pit­ti­ge to­ma­ten­soep

Pit­ti­ge to­ma­ten­soep

10 min.
(111)
recept Pas­ta-to­ma­ten­sa­la­de

Pas­ta-to­ma­ten­sa­la­de

20 min.
(143)
recept To­nijn­steaks met to­ma­ten­ta­pe­na­de

To­nijn­steaks met to­ma­ten­ta­pe­na­de

20 min.
(2)
recept Ha­ring in to­ma­ten-ma­d­ei­ra­saus op brood

Ha­ring in to­ma­ten-ma­d­ei­ra­saus op brood

20 min.
(3)
recept Ge­vul­de au­ber­gi­nes met to­ma­ten­rijst

Ge­vul­de au­ber­gi­nes met to­ma­ten­rijst

30 min.
(63)
recept Ve­gan ri­sot­to met shii­ta­ke en to­ma­ten

Ve­gan ri­sot­to met shii­ta­ke en to­ma­ten

35 min.
(8)
recept Fa­va­dip met to­ma­ten-kap­per­tjes­saus

Fa­va­dip met to­ma­ten-kap­per­tjes­saus

1 uur
(11)
recept Pap­par­del­le met to­ma­ten-ge­hakt­saus

Pap­par­del­le met to­ma­ten-ge­hakt­saus

17 min.
(38)
recept Spa­ghet­ti met zon­ge­droog­de to­ma­ten

Spa­ghet­ti met zon­ge­droog­de to­ma­ten

15 min.
(14)
recept To­ma­ten-prei­pan­ne­tje met ver­se worst

To­ma­ten-prei­pan­ne­tje met ver­se worst

25 min.
(22)
recept Lin­gui­ne met ca­pre­se kip in to­ma­ten­saus

Lin­gui­ne met ca­pre­se kip in to­ma­ten­saus

40 min.
(2)
recept Avo­ca­do-clubs­and­wich van to­ma­ten­toast

Avo­ca­do-clubs­and­wich van to­ma­ten­toast

30 min.
(43)
recept Krop­sla met to­ma­tendres­sing en crou­tons

Krop­sla met to­ma­tend­res­sing en crou­tons

20 min.
(24)
recept Fala­fel met to­ma­ten­sla

Fa­la­fel met to­ma­ten­sla

15 min.
(56)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.