Als snack tussendoor, in de pasta of geroosterd met olie en knoflook: de tomaat is al jaren favoriet bij groot en klein. Recepten genoeg!

Tomatensoorten
Er zijn tal van tomatensoorten, variërend van kleine cherrytomaten tot enorme vleestomaten en van lichtgeel tot donkerpaars. Cherrytomaten zijn lekker als gezonde snack of gehalveerd in een salade of pasta. De grotere tomaten zijn perfect voor tomatensaus en tomatensoep. Daarvoor kun je ook prima bliktomaten gebruiken.

Tomaten kiezen
Kies tomaten met een volle, rode kleur die stevig en iets zwaar aanvoelen. Ze moeten een gave schil hebben en lekker ruiken. Een rijpe tomaat geeft mee als je er zacht met je vinger op duwt.
 
Tomaten bewaren
Bewaar tomaten nooit in de koelkast. Daar drogen ze uit en bederven ze sneller. Op de fruitschaal kunnen tomaten nog wat narijpen, dit maakt ze nog lekkerder. Je kunt ze beter niet in de buurt van komkommers of aubergines bewaren. Tomaten maken tijdens het rijpen een stof aan, ethyleen, en veel andere groenten zijn daar gevoelig voor en zullen eerder bederven.

Tomaat eet je met…
Een ultieme Italiaanse combi is tomaat met mozzarella en basilicum, ook wel: salade caprese. Variatietip: probeer ook de quiche caprese, capreseburger en pasta caprese.
Andere lekkere combinaties zijn: gehakt met tomaat, tomaat met spinazie en vis met (gedroogde) tomaat. Probeer bijvoorbeeld de romige spinazielasagne, lasagnette met tomaat, spinazie en ricotta of mezzelune met gedroogde tomaat en zalm. Buon appetito!

Lees meer

Tomaat (2.972)

sorteer op
recept Spa­ghet­ti à la ma­ma Boom

Spa­ghet­ti à la ma­ma Boom

35 min.
(88)
recept Ita­li­aan­se cous­cous

Ita­li­aan­se cous­cous

25 min.
(128)
recept Sty­le My Days Ita­li­aan­se sa­la­de

Sty­le My Days Ita­li­aan­se sa­la­de

20 min.
(21)
recept Ei­er­cur­ry

Ei­er­cur­ry

50 min.
(134)
recept Pol­lo al­la cac­ci­a­to­ra

Pol­lo al­la cac­ci­a­to­ra

2 u. 35 min.
(10)
recept Har­ti­ge ham-kaas olie­bol­len

Har­ti­ge ham-kaas olie­bol­len

1 u. 40 min.
(21)
recept Pa­pri­ka ge­vuld met cous­cous

Pa­pri­ka ge­vuld met cous­cous

35 min.
(68)
recept Har­ti­ge olie­bol­len

Har­ti­ge olie­bol­len

1 u. 40 min.
(44)
recept Spa­ghet­ti met pa­pri­ka en ve­ga­bal­le­tjes

Spa­ghet­ti met pa­pri­ka en ve­ga­bal­le­tjes

15 min.
(12)
recept Pap­par­del­le met Ita­li­aan­se ra­gú

Pap­par­del­le met Ita­li­aan­se ra­gú

2 u. 25 min.
(4)
recept Bief­stuk met be­ar­nai­se­saus en oven­friet

Bief­stuk met be­ar­nai­se­saus en oven­friet

35 min.
(8)
recept Ve­gan al­bon­digas

Ve­gan al­bon­digas

45 min.
(6)
recept Mer­luz­zo Es­ta­te (zo­mer­se ka­bel­jauw)

Mer­luz­zo Es­ta­te (zo­mer­se ka­bel­jauw)

55 min.
(193)
recept Chi­li con car­ne met mun­tyog­hurt

Chi­li con car­ne met mun­ty­og­hurt

30 min.
(1.248)
recept Pick­nick­bol met to­nijn

Pick­nick­bol met to­nijn

2 u. 20 min.
(114)
recept Goed­ge­vul­de pas­ta­sa­la­de met to­nijn

Goed­ge­vul­de pas­ta­sa­la­de met to­nijn

20 min.
(18)
recept Ge­vul­de flat­breads met ve­ga­bal­le­tjes en zelf­ge­maak­te feta­dip

Ge­vul­de flat­breads met ve­ga­bal­le­tjes en zelf­ge­maak­te fe­ta­dip

23 min.
(18)
recept Ve­ga­bo­log­ne­se met kas­tan­je­cham­pig­nons, gnoc­chi & moz­za­rel­la

Ve­ga­bo­log­ne­se met kas­tan­je­cham­pig­nons, gnoc­chi & moz­za­rel­la

20 min.
(9)
recept Pi­ta­brood­jes ge­vuld met to­nijn en kap­per­tjes

Pi­ta­brood­jes ge­vuld met to­nijn en kap­per­tjes

25 min.
(59)
recept Taart­je van pas­tra­mi en to­nijn

Taart­je van pas­tra­mi en to­nijn

30 min.
(50)
recept Me­di­ter­ra­ne pen­ne met an­sjo­vis, cour­get­te en gre­mo­la­ta

Me­di­ter­ra­ne pen­ne met an­sjo­vis, cour­get­te en gre­mo­la­ta

25 min.
(30)
recept Spits­kool­stamp­pot

Spits­kool­stamp­pot

20 min.
(73)
recept Mexi­caan­se wit­te-ui­en­soep

Mexi­caan­se wit­te-ui­en­soep

40 min.
(54)
recept Ve­ge­ta­ri­sche kool­raap­gou­lash met rijst

Ve­ge­ta­ri­sche kool­raap­gou­lash met rijst

30 min.
(25)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.