Als snack tussendoor, in de pasta of geroosterd met olie en knoflook: de tomaat is al jaren favoriet bij groot en klein. Recepten genoeg!

Tomatensoorten
Er zijn tal van tomatensoorten, variërend van kleine cherrytomaten tot enorme vleestomaten en van lichtgeel tot donkerpaars. Cherrytomaten zijn lekker als gezonde snack of gehalveerd in een salade of pasta. De grotere tomaten zijn perfect voor tomatensaus en tomatensoep. Daarvoor kun je ook prima bliktomaten gebruiken.

Tomaten kiezen
Kies tomaten met een volle, rode kleur die stevig en iets zwaar aanvoelen. Ze moeten een gave schil hebben en lekker ruiken. Een rijpe tomaat geeft mee als je er zacht met je vinger op duwt.
 
Tomaten bewaren
Bewaar tomaten nooit in de koelkast. Daar drogen ze uit en bederven ze sneller. Op de fruitschaal kunnen tomaten nog wat narijpen, dit maakt ze nog lekkerder. Je kunt ze beter niet in de buurt van komkommers of aubergines bewaren. Tomaten maken tijdens het rijpen een stof aan, ethyleen, en veel andere groenten zijn daar gevoelig voor en zullen eerder bederven.

Tomaat eet je met…
Een ultieme Italiaanse combi is tomaat met mozzarella en basilicum, ook wel: salade caprese. Variatietip: probeer ook de quiche caprese, capreseburger en pasta caprese.
Andere lekkere combinaties zijn: gehakt met tomaat, tomaat met spinazie en vis met (gedroogde) tomaat. Probeer bijvoorbeeld de romige spinazielasagne, lasagnette met tomaat, spinazie en ricotta of mezzelune met gedroogde tomaat en zalm. Buon appetito!

Lees meer

Tomaat (2.972)

sorteer op
recept To­nijn­toast

To­nijn­toast

5 min.
(9)
recept Bruschet­ta spi­na­zie, ge­droog­de to­maat en spek

Bruschet­ta spi­na­zie, ge­droog­de to­maat en spek

10 min.
(57)
recept Spi­na­zie­stamp­pot met gei­ten­kaas­jes

Spi­na­zie­stamp­pot met gei­ten­kaas­jes

15 min.
(58)
recept Spa­ghet­ti met tui­n­erw­ten en moz­za­rel­la

Spa­ghet­ti met tui­n­erw­ten en moz­za­rel­la

20 min.
(32)
recept Ver­se ta­gli­a­tel­le met ri­vier­kreef­tjes

Ver­se ta­gli­a­tel­le met ri­vier­kreef­tjes

15 min.
(93)
recept Aard­ap­pel­scho­tel met cho­ri­zo en spits­kool

Aard­ap­pel­scho­tel met cho­ri­zo en spits­kool

1 uur
(87)
recept Bo­nen­soep met ge­gril­de var­kens­fi­let

Bo­nen­soep met ge­gril­de var­kens­fi­let

35 min.
(15)
recept Ge­gril­de worst met wa­ter­kers­stamp­pot

Ge­gril­de worst met wa­ter­kers­stamp­pot

30 min.
(17)
recept Kip­spie­sen met knof­look­brood

Kip­spie­sen met knof­look­brood

30 min.
(42)
recept Sa­la­de met zon­ge­droog­de to­maat

Sa­la­de met zon­ge­droog­de to­maat

25 min.
(19)
recept Vlees­rol­le­tjes met bies­look­room­kaas

Vlees­rol­le­tjes met bies­look­room­kaas

10 min.
(31)
recept Bol zalm­ra­gout

Bol zalm­ra­gout

15 min.
(22)
recept Sa­la­de met groen­te­bal­le­tjes en cae­s­ardres­sing

Sa­la­de met groen­te­bal­le­tjes en cae­s­ar­d­res­sing

25 min.
(24)
recept Pit­tig ge­bak­ken boe­ren­kool

Pit­tig ge­bak­ken boe­ren­kool

30 min.
(86)
recept Groen­te­crum­ble

Groen­te­crum­ble

50 min.
(116)
recept Pe­per­cous­cous met lams­ko­te­let

Pe­per­cous­cous met lams­ko­te­let

30 min.
(13)
recept Rund­vlees­cur­ry met ko­kos­boon­tjes

Rund­vlees­cur­ry met ko­kos­boon­tjes

30 min.
(80)
recept Groen­te­soep met ge­hakt­bal­len

Groen­te­soep met ge­hakt­bal­len

20 min.
(138)
recept Wrap met kal­koen tan­door­i

Wrap met kal­koen tan­door­i

15 min.
(35)
recept Snel­le zo­mer­mi­ne­stro­ne

Snel­le zo­mer­mi­ne­stro­ne

15 min.
(64)
recept Var­kens­fi­lets ge­vuld met ru­co­l­a­pes­to

Var­kens­fi­lets ge­vuld met ru­co­l­a­pes­to

30 min.
(57)
recept Ro­mi­ge pa­pri­kasoep met ti­la­pia

Ro­mi­ge pa­pri­kasoep met ti­la­pia

25 min.
(82)
recept Spa­ghet­ti ver­du­re met gei­ten­kaas

Spa­ghet­ti ver­du­re met gei­ten­kaas

20 min.
(225)
recept Snel­le gou­lash van met­worst

Snel­le gou­lash van met­worst

25 min.
(43)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.