Recepten met babyromainesla
Recepten met babyromainesla

Recepten met babyromainesla

Babyromainesla is lekker op een broodje met vlees of in een salade. Maar de kleine blaadjes van de babyromainesla zijn ook perfect als schuitje voor een leuk borrelhapje. Ga direct aan de slag met deze recepten!

Zalmsalade met pancetta en dillesaus
Zalmsalade met pancetta en dillesaus

Zalmsalade met pancetta en dillesaus

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 40 g pancetta
  • 2 el verse dille
  • 1 sjalot
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 krop babyromainesla
  • 426 g roze zalm in blik
  • 125 g zure room
  • 1 el citroenmayonaise
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd het spek in reepjes, snipper de sjalot fijn en snijd de dille fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 3 min. krokant. Roer de sjalot erdoor en neem de pan van het vuur.
  2. Verdeel ondertussen de sla over de borden. Maak de zalm schoon en verdeel in stukjes. Verdeel over de sla. Schep de spekreepjes en sjalot erover.
  3. Meng de zure room met de mayonaise en dille. Breng op smaak met peper. Schep de dillesaus over de zalmsalade.