Recepten met ijsbergsla

Deze frisse slasoort geeft een crispy bite aan al je gerechten. Gebruik het als basis voor je salade of voeg het toe als rauwkost aan een wrap, hamburger of pita. Hieronder vind je inspiratie genoeg.

Pita met falafel, knoflooksaus en zoetzure biet
Pita met falafel, knoflooksaus en zoetzure biet

Pita met falafel, knoflooksaus en zoetzure biet

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1.5 el traditionele olijfolie
  • 234 g falafel
  • 4 spelt pitabroodjes
  • 200 g ijsbergsla
  • 680 g rode bieten in pot
  • 150 g knoflooksaus
Zet producten op mijn lijst
  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de falafel in 3 min. rondom goudbruin. Verwarm ondertussen de spelt pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en vul ze met wat ijsbergsla. Laat de rode bieten uitlekken. Vul de broodjes eerst met wat biet en dan met de falafel. Schep wat knoflooksaus in de broodjes. Doe de rest van de sla en biet in een schaal en serveer apart erbij.