Recepten met rode bessen

Gek op rood fruit? Met rode bessen maak je heerlijke desserts en tussendoortjes. Lekker met citroenmascarpone of in een van deze toprecepten.

Citroen-vanillemascarpone met bosvruchten
Citroen-vanillemascarpone met bosvruchten

Citroen-vanillemascarpone met bosvruchten

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 30 g gepelde ongezouten pistachenoten
  • 300 g rode bessen
  • 12 lange vingers
  • 125 ml verse slagroom
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • 125 ml mascarpone
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 150 g verse frambozen
  • 150 g bramen
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • staafmixer
  1. Hak de pistachenoten grof en rooster ze in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 4 min. Laat afkoelen op een bord. Ris de bessen van de steeltjes en pureer ⅔ van de bessen met de staafmixer. Druk de puree met een pollepel door een zeef en vang het sap op. Zet borden klaar.
  2. Wentel de lange vingers door het sap en leg op elk bord 3 lange vingers naast elkaar. Klop de slagroom iets dikker dan yoghurt. Zet in de koelkast. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit.
  3. Meng de mascarpone, het rasp, de suiker en het vanillemerg. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel en verdeel dit over de lange vingers. Verdeel de rest van de bessen, frambozen, bramen en de pistachenoten erover.