Recepten met erwten

Met erwten kun je eindeloos variëren en ze zijn ook nog snel en gemakkelijk te bereiden. Ga direct aan de slag met deze recepten en maak bijvoorbeeld pasta met doperwten, erwtensoep of hummus.

Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten

Antonio Carluccio’s pasta en doperwten

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 400 g spaghetti
  • 100 g pancetta
  • 2 bosjes bosui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 6 el traditionele olijfolie
  • 700 g fijne diepvries tuinerwten
  • 20 g verse platte peterselie
  • 2 el extra vergine olijfolie
Zet producten op mijn lijst
  1. Breek de spaghetti in delen in stukjes van ca. 5 cm. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar.
  2. Snijd de pancetta en bosuien fijn en plet de knoflook. Snijd de bleekselderij in boogjes.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, pancetta, bosui en bleekselderij 5 min. Voeg de erwten toe en laat ze zachtjes gaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af, vang een deel van het kookvocht op en doe bij de erwten. Voeg de pasta ook toe. Laat de pan 2 min. op laag vuur staan. Voeg de pasta toe. Laat de pan 2 min. op laag vuur staan zodat de smaken zich kunnen mengen.
  4. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de pasta ermee. Besprenkel met de extra vergine olijfolie.