Recepten met bosui

De perfecte smaakmaker voor bijna elk gerecht. Snijd de bosui in ringetjes of kneus voor extra smaak. Vind voor elke dag een lekker recept.

Zoetzuur varkensvlees met bosui
Zoetzuur varkensvlees met bosui

Zoetzuur varkensvlees met bosui

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g varkenshaas
  • 2 tenen knoflook
  • 3 bosuien
  • 2 el wokolie
  • 3 el gembersiroop
  • 3 el limoensap
  • 200 g verse sugarsnaps
  • 250 g cherrytomaten
  • 250 g verse ananasstukjes
  • 300 g 1 minuut basmatirijst
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • magnetron
  1. Snijd de varkenshaas in plakjes, de knoflook fijn en de bosuitjes in schuine stukjes. Verhit de olie in een wok en voeg de varkenshaas, kno„look, gembersiroop, limoensap en zout toe. Roerbak 2 min. en neem met een schuimspaan uit de wok.
  2. Doe de sugarsnaps met de rest van de gembersiroop en de rest van het limoensapin de wok en roerbak 4 min. op laag vuur. Voeg de varkenshaas, tomaten en ananas toe en roerbak nog 4 min. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Schep de bosui door de varkenshaas en serveer met de rijst.