Voor het maken van meringue – of pavlova – moet je secuur kunnen werken en geduld hebben, maar moeilijk is het niet. Haal het schuim net iets eerder uit de oven, zodat de meringue van binnen nog zacht is. Mmm… lekker!

Vetvrij
Zorg ervoor dat alles – gardes, kom en lepel – volledig vetvrij is als je meringue gaat maken, anders kun je het eiwit niet mooi stijf kloppen. Smeer daarom alle spullen in met citroen en neem daarna af met keukenpapier. Probeer de Choc-meringue eens, met chocolade-koffiesmaak.

Eieren
Als je meringue of pavlova maakt, moet je eieren splitsen. Tip: splits de eieren boven aparte kommetjes, dan hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen als het een keer misgaat. Voor het mooiste schuim gebruik je eieren op kamertemperatuur

Meringue mess
Geen zin of tijd om het schuim zelf te maken en kinderen in de buurt die willen helpen met het dessert? Maak dan eens meringue mess. Het mag een zooitje worden!

Lees meer

Pavlova en meringue (42)

sorteer op
recept Su­per­t­ri­f­le met cus­tard, ba­na­nen­ca­ke en ka­ra­mel

Su­per­t­ri­f­le met cus­tard, ba­na­nen­ca­ke en ka­ra­mel

7 u. 20 min.
(63)
recept Luch­ti­ge li­moen-pas­sie­vrucht­me­rin­gues

Luch­ti­ge li­moen-pas­sie­vrucht­me­rin­gues

2 u. 40 min.
(68)
recept Me­rin­gue gla­cée

Me­rin­gue gla­cée

40 min.
(75)
recept Eton mess met ra­bar­ber

Eton mess met ra­bar­ber

1 u. 25 min.
(20)
recept Choc-me­rin­gue

Choc-me­rin­gue

5 u. 5 min.
(123)
recept Me­rin­gues met ijs en Irish-cof­feer­oom

Me­rin­gues met ijs en Irish-cof­feer­oom

2 u. 5 min.
(25)
recept Me­rin­gue­taart met mas­car­po­ne en fruit

Me­rin­gue­taart met mas­car­po­ne en fruit

1 u. 50 min.
(517)
recept Pav­lo­va met aard­bei­en

Pav­lo­va met aard­bei­en

1 u. 15 min.
(153)
recept Cho­co­la­de-eclairs met dul­ce de le­che en ka­ra­mel­me­rin­gues

Cho­co­la­de-eclairs met dul­ce de le­che en ka­ra­mel­me­rin­gues

3 uur
(4)
recept Pav­lo­va met si­naas­ap­pel

Pav­lo­va met si­naas­ap­pel

4 u. 45 min.
(28)
recept Pink pav­lo­va

Pink pav­lo­va

5 uur
(154)
recept Li­mon­cel­lo-me­rin­gue

Li­mon­cel­lo-me­rin­gue

5 min.
(271)
recept Me­rin­gues met man­go en pis­ta­che­noot­jes

Me­rin­gues met man­go en pis­ta­che­noot­jes

2 u. 15 min.
(59)
recept Cho­co­la­de­mous­se met gra­ni­ta van ap­pel en mint­me­rin­gue

Cho­co­la­de­mous­se met gra­ni­ta van ap­pel en mint­me­rin­gue

6 u. 30 min.
(109)
recept Pav­lo­va met ge­stoof­de peer

Pav­lo­va met ge­stoof­de peer

3 u. 30 min.
(138)
recept Pav­lo­va met sor­bet­ijs

Pav­lo­va met sor­bet­ijs

3 uur
(85)
recept Pav­lo­va met fram­bo­zen

Pav­lo­va met fram­bo­zen

2 u. 15 min.
(211)
recept Pav­lo­va tro­pi­ca­na

Pav­lo­va tro­pi­ca­na

10 min.
(44)
recept Pav­lo­va da­me blan­che met aard­bei­en

Pav­lo­va da­me blan­che met aard­bei­en

10 min.
(85)
recept Pav­lo­va ad­vo­caat en paasei­tjes

Pav­lo­va ad­vo­caat en paas­ei­tjes

10 min.
(46)
recept Pav­lo­va ba­naan met ha­zel­no­ten

Pav­lo­va ba­naan met ha­zel­no­ten

15 min.
(73)
recept Pav­lo­va ti­ra­mi­su

Pav­lo­va ti­ra­mi­su

10 min.
(128)
recept Pav­lo­va peer en ka­neel

Pav­lo­va peer en ka­neel

10 min.
(59)
recept Me­rin­gue met me­loen en fram­bo­zen

Me­rin­gue met me­loen en fram­bo­zen

2 u. 50 min.
(50)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.