Voor het maken van meringue – of pavlova – moet je secuur kunnen werken en geduld hebben, maar moeilijk is het niet. Haal het schuim net iets eerder uit de oven, zodat de meringue van binnen nog zacht is. Mmm… lekker!

Vetvrij
Zorg ervoor dat alles – gardes, kom en lepel – volledig vetvrij is als je meringue gaat maken, anders kun je het eiwit niet mooi stijf kloppen. Smeer daarom alle spullen in met citroen en neem daarna af met keukenpapier. Probeer de Choc-meringue eens, met chocolade-koffiesmaak.

Eieren
Als je meringue of pavlova maakt, moet je eieren splitsen. Tip: splits de eieren boven aparte kommetjes, dan hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen als het een keer misgaat. Voor het mooiste schuim gebruik je eieren op kamertemperatuur

Meringue mess
Geen zin of tijd om het schuim zelf te maken en kinderen in de buurt die willen helpen met het dessert? Maak dan eens meringue mess. Het mag een zooitje worden!

Lees meer

Pavlova en meringue (39)

sorteer op
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.