Amuse betekent 'plezier' in het Frans. Een plezier om te eten én om te maken. Neem er eens lekker de tijd voor met kerst en laat je een handje helpen door de recepten van Allerhande.

Een klein hapje om het kerstdiner mee te beginnen, de smaakpapillen wakker te schudden, of nog lekker voor bij de borrel. Een amuse is vaak een extraatje, een welkome verrassing voor je gasten. Oftewel: kleine moeite, groot plezier.

Op een lepel
Je kunt losse hapjes maken en serveren op een lepel. Amuse americain bijvoorbeeld of kippenlevertjes met mangochutney. Of maak een taartje en serveer in kleine stukjes, wel zo makkelijk. De clafoutis met venkel en tomaat bijvoorbeeld, smullen!

Serveerinspiratie
Experimenteer ook eens met de manier waarop je de amuses serveert. Ook daarvoor vind je inspiratie bij Allerhande. Bied een gevuld ei eens aan op een klein glaasje of serveer tonijntartaar in een cocktailglas. Succes gegarandeerd.

Lees meer

Amuses (47)

sorteer op
recept Schol met to­ma­ten­ta­pe­na­de

Schol met to­ma­ten­ta­pe­na­de

15 min.
(49)
recept Ha­ring­bon­bons

Ha­ring­bon­bons

15 min.
(101)
recept Rös­ti­koek­jes met gra­vad lachs

Rös­ti­koek­jes met gra­vad lachs

15 min.
(33)
recept Ge­rook­te ma­kreel met dop­erw­ten­mous­se

Ge­rook­te ma­kreel met dop­erw­ten­mous­se

10 min.
(184)
recept Vij­gen met bal­sa­mi­co­dres­sing

Vij­gen met bal­sa­mi­co­dres­sing

5 min.
(88)
recept Ge­kleur­de mi­ni­groen­ten

Ge­kleur­de mi­ni­groen­ten

55 min.
(19)
recept Fij­ne mun­t­erwt­jes

Fij­ne mun­t­erwt­jes

10 min.
(27)
recept Soep­sten­gels ge­wik­keld in par­ma­ham

Soep­sten­gels ge­wik­keld in par­ma­ham

20 min.
(181)
recept Gei­ten­kaas­rol­le­tjes met se­sam en abri­koos

Gei­ten­kaas­rol­le­tjes met se­sam en abri­koos

20 min.
(127)
recept Ge­vuld ei op een glaas­je

Ge­vuld ei op een glaas­je

20 min.
(139)
recept Pad­den­stoe­len­ka­vi­aar met kro­kan­te sa­lie

Pad­den­stoe­len­ka­vi­aar met kro­kan­te sa­lie

15 min.
(46)
recept Biet­jespu­ree met peco­ri­no­koek­jes

Biet­jes­pu­ree met peco­ri­no­koek­jes

10 min.
(113)
recept Hol­land­se gar­na­len met gra­pe­fruit

Hol­land­se gar­na­len met gra­pe­fruit

15 min.
(123)
recept Wor­tel­mous­se met ro­que­fort

Wor­tel­mous­se met ro­que­fort

15 min.
(60)
recept Ros­biefroos­jes met biet en mie­riks­wor­tel

Ros­biefroos­jes met biet en mie­riks­wor­tel

15 min.
(132)
recept Een­den­borst met sher­ry­prui­men

Een­den­borst met sher­ry­prui­men

10 min.
(146)
recept Pad­den­stoe­len­cros­ti­ni

Pad­den­stoe­len­cros­ti­ni

25 min.
(56)
recept Pan­cet­ta­hap­jes met ge­ka­ra­mel­li­seer­de sja­lot

Pan­cet­ta­hap­jes met ge­ka­ra­mel­li­seer­de sja­lot

35 min.
(466)
recept Zach­te kaas met been­ham en fris­se kom­kom­mer

Zach­te kaas met been­ham en fris­se kom­kom­mer

15 min.
(278)
recept Bruschet­te met da­del en moz­za­rel­la

Bruschet­te met da­del en moz­za­rel­la

30 min.
(69)
recept Spe­ci­a­le kof­fie met aman­del­li­ko­ret­te

Spe­ci­a­le kof­fie met aman­del­li­ko­ret­te

10 min.
(8)
recept Mos­hik Roths ge­stoom­de dim­sums ge­vuld met groen­te­ge­hakt

Mos­hik Roths ge­stoom­de dim­sums ge­vuld met groen­te­ge­hakt

1 uur
(12)
recept Bli­ni’s met crè­me fraî­che en ge­rook­te zalm

Bli­ni’s met crè­me fraî­che en ge­rook­te zalm

15 min.
(8)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.