Amuse betekent 'plezier' in het Frans. Een plezier om te eten én om te maken. Neem er eens lekker de tijd voor met kerst en laat je een handje helpen door de recepten van Allerhande.

Een klein hapje om het kerstdiner mee te beginnen, de smaakpapillen wakker te schudden, of nog lekker voor bij de borrel. Een amuse is vaak een extraatje, een welkome verrassing voor je gasten. Oftewel: kleine moeite, groot plezier.

Op een lepel
Je kunt losse hapjes maken en serveren op een lepel. Amuse americain bijvoorbeeld of kippenlevertjes met mangochutney. Of maak een taartje en serveer in kleine stukjes, wel zo makkelijk. De clafoutis met venkel en tomaat bijvoorbeeld, smullen!

Serveerinspiratie
Experimenteer ook eens met de manier waarop je de amuses serveert. Ook daarvoor vind je inspiratie bij Allerhande. Bied een gevuld ei eens aan op een klein glaasje of serveer tonijntartaar in een cocktailglas. Succes gegarandeerd.

Lees meer

Amu­ses (48)

sorteer op
recept Geitenkaasamuse met olijf en sinaasappel

Gei­ten­kaasa­mu­se met olijf en si­naas­ap­pel

(134)
15 min.
recept Amuse van kalfsfilet en kwartelei

Amu­se van kalfs­fi­let en kwar­tel­ei

(58)
10 min.
recept Amuse met aardappel

Amu­se met aard­ap­pel

(44)
20 min.
recept Amuse met serranoham

Amu­se met ser­ra­no­ham

(59)
5 min.
recept Amuse americain

Amu­se ame­ri­cain

(148)
10 min.
recept Rosbiefroosjes met biet en mierikswortel

Ros­biefroos­jes met biet en mie­riks­wor­tel

(127)
15 min.
recept Oesters in bieslookvinaigrette

Oes­ters in bies­look­vi­nai­gret­te

(12)
10 min.
recept Wortelmousse met roquefort

Wor­tel­mous­se met ro­que­fort

(59)
15 min.
recept Oosterse carpaccio met bosui en gember

Oos­ter­se car­p­ac­cio met bos­ui en gem­ber

(176)
10 min.
recept Gestoomde zalmflensjes

Ge­stoom­de zalm­flens­jes

(41)
30 min.
recept Gevuld ei op een glaasje

Ge­vuld ei op een glaas­je

(138)
20 min.
recept Wentelteefjes met gorgonzola en rozemarijn

Wen­tel­teef­jes met gor­gon­zo­la en ro­ze­ma­rijn

(50)
20 min.
recept Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot

Pan­cet­ta­hap­jes met ge­ka­ra­mel­li­seer­de sja­lot

(448)
35 min.
recept Schol met tomatentapenade

Schol met to­ma­ten­ta­pe­na­de

(49)
15 min.
recept Kippenlevertjes met mangochutney

Kip­pen­le­ver­tjes met mang­ochut­ney

(22)
10 min.
recept Kalfstartaar op courgette

Kalfs­tar­taar op cour­get­te

(76)
15 min.
recept Gepofte krieltjes met sardinesboter

Ge­pof­te kriel­tjes met sar­di­nes­bo­ter

(14)
20 min.
recept Geitenkaasrolletjes met sesam en abrikoos

Gei­ten­kaas­rol­le­tjes met se­sam en abri­koos

(125)
20 min.
recept Clafoutis met venkel en tomaat

Cla­fou­tis met ven­kel en to­maat

(55)
1 u. 20 min.
recept Gerookte makreel met doperwtenmousse

Ge­rook­te ma­kreel met dop­erw­ten­mous­se

(180)
10 min.
recept Gebakken oesters met citrusdressing

Ge­bak­ken oes­ters met ci­trus­dres­sing

(11)
20 min.
recept Gemarineerde mosselen

Ge­ma­ri­neer­de mos­se­len

(21)
10 min.
recept Eendenborst met sherrypruimen

Een­den­borst met sher­ry­prui­men

(144)
10 min.
recept Bosuipoffertjes met rivierkreeft

Bos­uip­of­fer­tjes met ri­vier­kreeft

(297)
15 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.