Vegetarische quiche

Geen zin in vlees noch vis? No problemo! Vul je quiche dan met heerlijke groenten en noten, zoals op de aspergetaart met geitenkaas en noten of maak er een feest van met een hartige pannenkoekentaart.

Goedgevulde paddenstoelenquiche
Goedgevulde paddenstoelenquiche

Goedgevulde paddenstoelenquiche

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 18 g Euroma gedroogde paddenstoelen
  • 125 ml verse slagroom
  • 2 grote rode uien
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 400 g kastanjechampignon
  • 200 g paddenstoelen voor pasta
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el Euroma tijm
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 4 middelgrote eieren
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng ondertussen de gedroogde paddenstoelen met de slagroom.
  2. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de champignons in plakjes en de paddenstoelen voor pasta in kleinere stukken. Snijd de knoflook fijn. Voeg de rest van de boter, de champignons, paddenstoelen en knoflook samen met de tijm toe aan de ui in de hapjespan en bak 5 min. mee.
  3. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg.
  4. Klop de eieren los en schep om met de slagroom met paddenstoelen en gebakken groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.