Van quiche Lorraine tot culinaire pronkstukken, van mini-quiche tot maxi-plaattaart. De basis is vaak hetzelfde, de variaties eindeloos. Maak eens een broccoli-geitenkaasquiche of een quiche met biet en zalm.

Quiche Lorraine
Quiches bakken hebben we geleerd van de Fransen uit de streek Lorraine (Lotharingen). Vroeger was dit Duits grondgebied. Het woord quiche komt dan ook van het Duitse woord voor koek: 'kuchen'. De streek Lorraine staat bekend om haar eigen quiche Lorraine. Deze is gevuld met eieren, room, spek, kaas, peper en zout.

Hartige taart deeg
De bodem van een quiche kun je zelf makkelijk maken van bloem, boter en water. Geen zin in vieze handen? Kies dan voor bladerdeeg of hartige taartdeeg. Filodeeg kan ook, dat is iets knapperiger en dunner dan bladerdeeg. Bekijk de video bakken met bladerdeeg, filodeeg gebruiken of de video deeg maken als je aan de slag gaat.

Invriezen en bewaren
Altijd handig: vooruit koken. Hartige taarten kun je prima invriezen. Even opwarmen in de oven en je hebt op drukke dagen zo een heerlijke maaltijd. Krijg je veel gasten? Ga dan voor een plaattaart, deze maak je op je bakblik en is dus lekker groot. Ook perfect als borrelhapje.

Lees meer

Quiche en hartige taart (485)

sorteer op
recept Pesto­piz­za met peul­tjes en pa­pri­ka

Pes­to­piz­za met peul­tjes en pa­pri­ka

55 min.
(21)
recept Kip­pas­tei met Par­me­zaan­korst

Kip­pas­tei met Par­me­zaan­korst

2 u. 40 min.
(101)
recept Mi­ni­qui­ches met pos­te­lein en su­ri­mi

Mi­ni­qui­ches met pos­te­lein en su­ri­mi

40 min.
(45)
recept Prei-gei­ten­kaas­taart met bie­ten­sa­la­de

Prei-gei­ten­kaas­taart met bie­ten­sa­la­de

1 u. 5 min.
(251)
recept Ter­ri­ne van ge­rook­te-kip­mous­se met as­per­ges

Ter­ri­ne van ge­rook­te-kip­mous­se met as­per­ges

2 u. 50 min.
(44)
recept Em­pan­a­da's met cho­ri­zo

Em­pan­a­da's met cho­ri­zo

50 min.
(65)
recept Krui­di­ge pom­poen­qui­che met ko­ri­an­der

Krui­di­ge pom­poen­qui­che met ko­ri­an­der

1 uur
(189)
recept Spaan­se aard­ap­pel­tor­til­la met ba­con

Spaan­se aard­ap­pel­tor­til­la met ba­con

40 min.
(151)
recept Me­di­ter­ra­ne groen­te­ter­ri­ne met krui­den

Me­di­ter­ra­ne groen­te­ter­ri­ne met krui­den

4 uur
(49)
recept Bla­der­deeg­slof met blauw­a­der­kaas en peer

Bla­der­deeg­slof met blauw­a­der­kaas en peer

35 min.
(100)
recept Fran­se kaas­qui­che

Fran­se kaas­qui­che

1 u. 35 min.
(104)
recept Ome­let­taartjes

Ome­let­taart­jes

30 min.
(27)
recept Bla­der­deeg­taartjes met ven­kel en sar­di­ne

Bla­der­deeg­taart­jes met ven­kel en sar­di­ne

30 min.
(10)
recept Kaas­qui­che met Pro­ven­çaal­se to­ma­ten

Kaas­qui­che met Pro­ven­çaal­se to­ma­ten

1 u. 30 min.
(119)
recept Spi­na­zie-gei­ten­kaas­qui­che met aman­de­len

Spi­na­zie-gei­ten­kaas­qui­che met aman­de­len

1 uur
(710)
recept An­dij­vietaart met cas­hew­no­ten

An­dij­vietaart met cas­hew­no­ten

55 min.
(241)
recept Groen­te­taart met ven­kel en olij­ven

Groen­te­taart met ven­kel en olij­ven

45 min.
(78)
recept Fran­se ui­en­piz­za

Fran­se ui­en­piz­za

1 uur
(55)
recept Har­ti­ge fi­loge­bak­jes met groen­ten

Har­ti­ge fi­lo­ge­bak­jes met groen­ten

30 min.
(38)
recept Kip­qui­che met cour­get­te

Kip­qui­che met cour­get­te

55 min.
(403)
recept Spi­na­ziesouf­flé met an­sjo­vis

Spi­na­ziesouf­flé met an­sjo­vis

1 u. 15 min.
(10)
recept Bloem­kool-broc­co­li­taart

Bloem­kool-broc­co­li­taart

1 uur
(262)
recept Spi­na­zie­drie­hoek­jes

Spi­na­zie­drie­hoek­jes

50 min.
(77)
recept Kip-pie met prei en Em­men­ta­ler

Kip-pie met prei en Em­men­ta­ler

1 u. 10 min.
(206)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.