Van quiche Lorraine tot culinaire pronkstukken, van mini-quiche tot maxi-plaattaart. De basis is vaak hetzelfde, de variaties eindeloos. Maak eens een broccoli-geitenkaasquiche of een quiche met biet en zalm.

Quiche Lorraine
Quiches bakken hebben we geleerd van de Fransen uit de streek Lorraine (Lotharingen). Vroeger was dit Duits grondgebied. Het woord quiche komt dan ook van het Duitse woord voor koek: 'kuchen'. De streek Lorraine staat bekend om haar eigen quiche Lorraine. Deze is gevuld met eieren, room, spek, kaas, peper en zout.

Hartige taart deeg
De bodem van een quiche kun je zelf makkelijk maken van bloem, boter en water. Geen zin in vieze handen? Kies dan voor bladerdeeg of hartige taartdeeg. Filodeeg kan ook, dat is iets knapperiger en dunner dan bladerdeeg. Bekijk de video bakken met bladerdeeg, filodeeg gebruiken of de video deeg maken als je aan de slag gaat.

Invriezen en bewaren
Altijd handig: vooruit koken. Hartige taarten kun je prima invriezen. Even opwarmen in de oven en je hebt op drukke dagen zo een heerlijke maaltijd. Krijg je veel gasten? Ga dan voor een plaattaart, deze maak je op je bakblik en is dus lekker groot. Ook perfect als borrelhapje.

Lees meer

Quiche en hartige taart (470)

sorteer op
recept Groen­te­plaat­taart met rau­we ham

Groen­te­plaat­taart met rau­we ham

35 min.
(13)
recept Len­te­qui­che met sa­la­mi, punt­pa­pri­ka en krui­den

Len­te­qui­che met sa­la­mi, punt­pa­pri­ka en krui­den

1 u. 15 min.
(53)
recept Bie­t­en­qui­che met wit­te kaas en wal­no­ten

Bie­t­en­qui­che met wit­te kaas en wal­no­ten

1 u. 35 min.
(13)
recept Win­ter­se pom­poen­qui­che

Win­ter­se pom­poen­qui­che

1 u. 5 min.
(4)
recept Mi­ni-ont­bijt­qui­ches

Mi­ni-ont­bijt­qui­ches

25 min.
(13)
recept Krui­di­ge kip­qui­che met tui­n­erw­ten

Krui­di­ge kip­qui­che met tui­n­erw­ten

1 u. 15 min.
(13)
recept Ve­ga qui­che lor­rai­ne

Ve­ga qui­che lor­rai­ne

1 u. 10 min.
(10)
recept Mi­ni­qui­ches met spek & groe­ne-as­per­ge­tips

Mi­ni­qui­ches met spek & groe­ne-as­per­ge­tips

45 min.
(2)
recept Len­te­qui­che met as­per­ges en broc­co­li

Len­te­qui­che met as­per­ges en broc­co­li

1 u. 5 min.
(9)
recept Tor­til­la­taart met bo­nen, ko­ri­an­der en kaas

Tor­til­la­taart met bo­nen, ko­ri­an­der en kaas

25 min.
(17)
recept Qui­che met Leid­se boe­ren­kaas

Qui­che met Leid­se boe­ren­kaas

1 u. 10 min.
(30)
recept Har­ti­ge plaat­taart met vij­gen­spread

Har­ti­ge plaat­taart met vij­gen­spread

40 min.
(14)
recept Pad­den­stoe­len­taart met tuin­krui­den

Pad­den­stoe­len­taart met tuin­krui­den

55 min.
(12)
recept Mi­ni­qui­ches met truf­fel­brie

Mi­ni­qui­ches met truf­fel­brie

45 min.
(21)
recept Qui­che met kip & groen­te

Qui­che met kip & groen­te

1 uur
(46)
recept Spaan­se aard­ap­pel­tor­til­la en spi­na­zie a la crè­me

Spaan­se aard­ap­pel­tor­til­la en spi­na­zie a la crè­me

50 min.
(38)
recept Ma­rok­kaan­se qui­che met to­nijn, ro­zij­nen & pom­poen­stuk­jes

Ma­rok­kaan­se qui­che met to­nijn, ro­zij­nen & pom­poen­stuk­jes

45 min.
(39)
recept Zo­mer­qui­che met ro­de ui, ri­cot­ta en pe­ter­se­lie­olie

Zo­mer­qui­che met ro­de ui, ri­cot­ta en pe­ter­se­lie­olie

1 u. 5 min.
(56)
recept Th­ü­rin­ger brat­wurst met zoe­te-aard­ap­pel­gra­tin

Th­ü­rin­ger brat­wurst met zoe­te-aard­ap­pel­gra­tin

30 min.
(19)
recept Krui­d­en­qui­che met gei­ten­kaas en cho­ri­zo

Krui­d­en­qui­che met gei­ten­kaas en cho­ri­zo

1 u. 45 min.
(160)
recept Mi­ni­qui­ches met groe­ne sa­la­de

Mi­ni­qui­ches met groe­ne sa­la­de

40 min.
(14)
recept Kool­raap­qui­che met ge­rook­te kip

Kool­raap­qui­che met ge­rook­te kip

1 u. 35 min.
(15)
recept Me­di­ter­ra­ne groen­te­taart

Me­di­ter­ra­ne groen­te­taart

2 u. 5 min.
(97)
recept Drie-ka­zen­qui­ches met bloem­kool­bo­dem

Drie-ka­zen­qui­ches met bloem­kool­bo­dem

50 min.
(38)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.