Van quiche Lorraine tot culinaire pronkstukken, van mini-quiche tot maxi-plaattaart. De basis is vaak hetzelfde, de variaties eindeloos. Maak eens een broccoli-geitenkaasquiche of een quiche met biet en zalm.

Quiche Lorraine
Quiches bakken hebben we geleerd van de Fransen uit de streek Lorraine (Lotharingen). Vroeger was dit Duits grondgebied. Het woord quiche komt dan ook van het Duitse woord voor koek: 'kuchen'. De streek Lorraine staat bekend om haar eigen quiche Lorraine. Deze is gevuld met eieren, room, spek, kaas, peper en zout.

Hartige taart deeg
De bodem van een quiche kun je zelf makkelijk maken van bloem, boter en water. Geen zin in vieze handen? Kies dan voor bladerdeeg of hartige taartdeeg. Filodeeg kan ook, dat is iets knapperiger en dunner dan bladerdeeg. Bekijk de video bakken met bladerdeeg, filodeeg gebruiken of de video deeg maken als je aan de slag gaat.

Invriezen en bewaren
Altijd handig: vooruit koken. Hartige taarten kun je prima invriezen. Even opwarmen in de oven en je hebt op drukke dagen zo een heerlijke maaltijd. Krijg je veel gasten? Ga dan voor een plaattaart, deze maak je op je bakblik en is dus lekker groot. Ook perfect als borrelhapje.

Lees meer

Quiche en hartige taart (491)

sorteer op
recept Zalm­qui­che met dil­le en gar­na­len

Zalm­qui­che met dil­le en gar­na­len

1 u. 20 min.
(150)
recept Ont­bijt­qui­ches van brood, spek en ei

Ont­bijt­qui­ches van brood, spek en ei

33 min.
(165)
recept Zoe­te mi­ni-qui­ches van kren­ten­brood

Zoe­te mi­ni-qui­ches van kren­ten­brood

50 min.
(17)
recept As­per­ge­broc­co­li-qui­che met oer­kaas

As­per­ge­broc­co­li-qui­che met oer­kaas

55 min.
(56)
recept Qui­che met gei­ten­kaas

Qui­che met gei­ten­kaas

2 u. 25 min.
(140)
recept Om­ge­keer­de cham­pig­nontaar­tjes

Om­ge­keer­de cham­pig­nontaar­tjes

40 min.
(42)
recept Qui­che met biet, zalm en mon­chou

Qui­che met biet, zalm en mon­chou

1 uur
(93)
recept Har­ti­ge taart met kip en pa­pri­ka

Har­ti­ge taart met kip en pa­pri­ka

1 u. 50 min.
(187)
recept Groen­te­qui­che

Groen­te­qui­che

2 uur
(136)
recept Har­ti­ge taart met to­maat & ui

Har­ti­ge taart met to­maat & ui

55 min.
(242)
recept Stép­ha­ne Rey­naud's Pro­ven­çaal­se taart

Stép­ha­ne Rey­naud's Pro­ven­çaal­se taart

50 min.
(43)
recept Ven­kel­qui­che

Ven­kel­qui­che

1 u. 30 min.
(166)
recept Qui­che met gor­gon­zo­la en vijg

Qui­che met gor­gon­zo­la en vijg

40 min.
(68)
recept Mi­ni-aard­ap­pel­qui­ches

Mi­ni-aard­ap­pel­qui­ches

55 min.
(180)
recept Qui­che in een mok

Qui­che in een mok

10 min.
(18)
recept Glu­ten­vrije taart met spi­na­zie, za­den en avo­ca­do

Glu­ten­vrije taart met spi­na­zie, za­den en avo­ca­do

1 u. 10 min.
(69)
recept Mi­ni­qui­ches met groe­ne as­per­ges en gar­na­len

Mi­ni­qui­ches met groe­ne as­per­ges en gar­na­len

40 min.
(21)
recept Cour­get­te­taart met gei­ten­kaas en been­ham

Cour­get­te­taart met gei­ten­kaas en been­ham

50 min.
(81)
recept Ra­chel Khoo's tar­te ta­tin met wor­tel

Ra­chel Khoo's tar­te ta­tin met wor­tel

1 u. 5 min.
(83)
recept Ra­chel Khoo's met groen­ten ge­vul­de bla­der­deeg­bak­jes

Ra­chel Khoo's met groen­ten ge­vul­de bla­der­deeg­bak­jes

50 min.
(34)
recept Pom­poen­taar­tjes met blauw­a­der­kaas

Pom­poen­taar­tjes met blauw­a­der­kaas

45 min.
(110)
recept Ra­ta­touil­le­taart met aard­peer

Ra­ta­touil­le­taart met aard­peer

1 u. 15 min.
(161)
recept Beef en beer pie

Beef en beer pie

3 uur
(156)
recept Kip-pie met prei en Em­men­ta­ler

Kip-pie met prei en Em­men­ta­ler

1 u. 10 min.
(206)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.