Van quiche Lorraine tot culinaire pronkstukken, van mini-quiche tot maxi-plaattaart. De basis is vaak hetzelfde, de variaties eindeloos. Maak eens een broccoli-geitenkaasquiche of een quiche met biet en zalm.

Quiche Lorraine
Quiches bakken hebben we geleerd van de Fransen uit de streek Lorraine (Lotharingen). Vroeger was dit Duits grondgebied. Het woord quiche komt dan ook van het Duitse woord voor koek: 'kuchen'. De streek Lorraine staat bekend om haar eigen quiche Lorraine. Deze is gevuld met eieren, room, spek, kaas, peper en zout.

Hartige taart deeg
De bodem van een quiche kun je zelf makkelijk maken van bloem, boter en water. Geen zin in vieze handen? Kies dan voor bladerdeeg of hartige taartdeeg. Filodeeg kan ook, dat is iets knapperiger en dunner dan bladerdeeg. Bekijk de video bakken met bladerdeeg, filodeeg gebruiken of de video deeg maken als je aan de slag gaat.

Invriezen en bewaren
Altijd handig: vooruit koken. Hartige taarten kun je prima invriezen. Even opwarmen in de oven en je hebt op drukke dagen zo een heerlijke maaltijd. Krijg je veel gasten? Ga dan voor een plaattaart, deze maak je op je bakblik en is dus lekker groot. Ook perfect als borrelhapje.

Lees meer

Quiche en hartige taart (470)

sorteer op
recept Broc­co­li-aard­ap­pel­taart

Broc­co­li-aard­ap­pel­taart

55 min.
(372)
recept Pi­des met ge­kruid ge­hakt en spi­na­zie

Pi­des met ge­kruid ge­hakt en spi­na­zie

50 min.
(46)
recept As­per­ge­broc­co­li-qui­che met oer­kaas

As­per­ge­broc­co­li-qui­che met oer­kaas

55 min.
(53)
recept Pad­den­stoe­len-prei­taart

Pad­den­stoe­len-prei­taart

1 uur
(126)
recept Zoe­te mi­ni-qui­ches van kren­ten­brood

Zoe­te mi­ni-qui­ches van kren­ten­brood

50 min.
(16)
recept Ont­bijt­qui­ches van brood, spek en ei

Ont­bijt­qui­ches van brood, spek en ei

33 min.
(158)
recept Zuur­kool­stru­del met rook­worst en ana­nas

Zuur­kool­stru­del met rook­worst en ana­nas

30 min.
(95)
recept Qui­che met gor­gon­zo­la en vijg

Qui­che met gor­gon­zo­la en vijg

40 min.
(65)
recept Zalm­qui­che met dil­le en gar­na­len

Zalm­qui­che met dil­le en gar­na­len

1 u. 20 min.
(145)
recept Har­ti­ge pom­poen­taart

Har­ti­ge pom­poen­taart

1 u. 20 min.
(30)
recept Drie-ka­zen­qui­ches met bloem­kool­bo­dem

Drie-ka­zen­qui­ches met bloem­kool­bo­dem

50 min.
(38)
recept Me­di­ter­ra­ne groen­te­taart

Me­di­ter­ra­ne groen­te­taart

2 u. 5 min.
(97)
recept Ra­chel Khoo's tar­te ta­tin met wor­tel

Ra­chel Khoo's tar­te ta­tin met wor­tel

1 u. 5 min.
(81)
recept Ra­chel Khoo's met groen­ten ge­vul­de bla­der­deeg­bak­jes

Ra­chel Khoo's met groen­ten ge­vul­de bla­der­deeg­bak­jes

50 min.
(33)
recept Har­ti­ge taart met gar­na­len en room­kaas

Har­ti­ge taart met gar­na­len en room­kaas

45 min.
(183)
recept Fi­lo­deeg­taartjes met pad­den­stoe­len, drui­ven en kaas

Fi­lo­deeg­taart­jes met pad­den­stoe­len, drui­ven en kaas

50 min.
(232)
recept Spi­na­ziesouf­flé van Sang-Lan

Spi­na­ziesouf­flé van Sang-Lan

1 u. 15 min.
(75)
recept Ui­en­qui­che

Ui­en­qui­che

1 u. 20 min.
(497)
recept Me­di­ter­ra­ne ka­bel­jauw­qui­che

Me­di­ter­ra­ne ka­bel­jauw­qui­che

50 min.
(66)
recept To­ma­ten-ge­hakt­brood

To­ma­ten-ge­hakt­brood

55 min.
(258)
recept En­gel­se vis­pas­tei met tui­n­erw­ten

En­gel­se vis­pas­tei met tui­n­erw­ten

55 min.
(61)
recept Me­di­ter­ra­ne spi­na­zietaart

Me­di­ter­ra­ne spi­na­zietaart

50 min.
(448)
recept Om­ge­keer­de cham­pig­nontaar­tjes

Om­ge­keer­de cham­pig­nontaar­tjes

40 min.
(41)
recept Qui­che met gei­ten­kaas

Qui­che met gei­ten­kaas

2 u. 25 min.
(136)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.