Van quiche Lorraine tot culinaire pronkstukken, van mini-quiche tot maxi-plaattaart. De basis is vaak hetzelfde, de variaties eindeloos. Maak eens een broccoli-geitenkaasquiche of een quiche met biet en zalm.

Quiche Lorraine
Quiches bakken hebben we geleerd van de Fransen uit de streek Lorraine (Lotharingen). Vroeger was dit Duits grondgebied. Het woord quiche komt dan ook van het Duitse woord voor koek: 'kuchen'. De streek Lorraine staat bekend om haar eigen quiche Lorraine. Deze is gevuld met eieren, room, spek, kaas, peper en zout.

Hartige taart deeg
De bodem van een quiche kun je zelf makkelijk maken van bloem, boter en water. Geen zin in vieze handen? Kies dan voor bladerdeeg of hartige taartdeeg. Filodeeg kan ook, dat is iets knapperiger en dunner dan bladerdeeg. Bekijk de video bakken met bladerdeeg, filodeeg gebruiken of de video deeg maken als je aan de slag gaat.

Invriezen en bewaren
Altijd handig: vooruit koken. Hartige taarten kun je prima invriezen. Even opwarmen in de oven en je hebt op drukke dagen zo een heerlijke maaltijd. Krijg je veel gasten? Ga dan voor een plaattaart, deze maak je op je bakblik en is dus lekker groot. Ook perfect als borrelhapje.

Lees meer

Qui­che en har­ti­ge taart (464)

sorteer op
recept Miniquiches met postelein en surimi

Mi­ni­qui­ches met pos­te­lein en su­ri­mi

(45)
40 min.
recept Quiche met gerookte ham en bosui

Qui­che met ge­rook­te ham en bos­ui

(357)
55 min.
recept Gyrospizza

Gy­ro­s­piz­za

(22)
30 min.
recept Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

As­per­ge­taart met gei­ten­kaas en ha­zel­no­ten

(145)
1 u. 15 min.
recept Broccoliquiche met tomaatjes

Broc­co­li­qui­che met to­maat­jes

(44)
1 uur
recept Thüringer bratwurst met zoete-aardappelgratin

Th­ü­rin­ger brat­wurst met zoe­te-aard­ap­pel­gra­tin

(19)
30 min.
recept Zomerquiche met rode ui, ricotta en peterselieolie

Zo­mer­qui­che met ro­de ui, ri­cot­ta en pe­ter­se­lie­olie

(54)
1 u. 5 min.
recept Krokant geitenkaastaartje

Kro­kant gei­ten­kaas­taart­je

(28)
2 u. 35 min.
recept Spruitjestaart met vegetarische worst

Spruit­jes­taart met ve­ge­ta­ri­sche worst

(135)
50 min.
recept Hartige taart met kip en paprika

Har­ti­ge taart met kip en pa­pri­ka

(182)
1 u. 50 min.
recept Prei-shoarmaquiche

Prei-sho­ar­ma­qui­che

(421)
50 min.
recept Kruidige kipquiche met tuinerwten

Krui­di­ge kip­qui­che met tui­n­erw­ten

(5)
1 u. 15 min.
recept Tomatentaart met zoete ui

To­ma­ten­taart met zoe­te ui

(182)
55 min.
recept Tomatenquiche

To­mat­en­qui­che

(231)
45 min.
recept Filodeegtaartjes met paddenstoelen, druiven en kaas

Fi­lo­deeg­taartjes met pad­den­stoe­len, drui­ven en kaas

(231)
50 min.
recept Pasteitjes met broccoli, witte kaas en pesto

Pas­tei­tjes met broc­co­li, wit­te kaas en pes­to

(60)
45 min.
recept Bloemkool-broccolitaart

Bloem­kool-broc­co­li­taart

(260)
1 uur
recept Filodeegtaartjes met kastanjechampignons

Fi­lo­deeg­taartjes met kas­tan­je­cham­pig­nons

(134)
40 min.
recept Kip in deeg met ui en citroen

Kip in deeg met ui en ci­troen

(38)
45 min.
recept Pizza met courgette en salami

Piz­za met cour­get­te en sa­la­mi

(22)
25 min.
recept Dubbelgevouwen pizza met salami en kaas

Dub­bel­ge­vou­wen piz­za met sa­la­mi en kaas

(108)
55 min.
recept Pizza chorizo en cannellinibonen

Piz­za cho­ri­zo en can­nel­li­ni­bo­nen

(40)
22 min.
recept Zoete uientaart met gele ui

Zoe­te ui­entaart met ge­le ui

(21)
1 u. 5 min.
recept Witloftaart

Wit­lof­taart

(326)
35 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.