Tilapia op de bbq

Zin in vis van de barbecue? Met tilapia maak je lekker licht gerecht. Wikkel de vis in parmaham, serveer met een heerlijke salsa of kies voor een van de andere recepten.

Tilapia in rozemarijnmarinade
Tilapia in rozemarijnmarinade

Tilapia in rozemarijnmarinade

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 stuks takje rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl zout
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 koelverse tilapiafilets
  • 4 plakken parmaham
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • vijzel
  • cocktailprikkers
  1. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Houd een paar naaldjes rozemarijn apart. Wrijf de knoflook, rozemarijn en het zout fijn in de vijzel. Breng op smaak met peper. Voeg tijdens het vijzelen de olie en azijn druppelsgewijs toe. Bestrijk de tilapiafilets met de marinade en laat 30 min. afgedekt op kamertemperatuur marineren. Schep regelmatig om.
  2. Steek ondertussen de barbecue aan. Neem de tilapiafilets uit de marinade en laat uitlekken. Leg in het midden van elke plak ham een tilapiafilet. Vouw de ham om de vis en zet vast met een cocktailprikker. Bestrijk de ham met de rest van de marinade.
  3. Gril de tilapiapakketjes 8 min. tot de parmaham krokant en de vis gaar is. Keer halverwege. Garneer met de rest van de rozemarijn.