Gamba's op de bbq
Gamba's op de bbq

Gamba's op de bbq

Gril ze aan de spies of in een grillmand. Met deze recepten maak je de lekkerste combinaties en marinades.

Gamba's met aioli
Gamba's met aioli

Gamba's met aioli

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 450 g diepvries reuzengarnaal
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 2 citroenen
  • 3 el traditionele olijfolie
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • barbecue
  • satéprikker 20 cm
  • garde
  • bakkwastje
  1. Laat de garnalen ontdooien. Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers 30 min. in water. Spoel de garnalen af onder koud water en pel ze.
  2. Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooiers door elkaar met een garde. Pers de knoflook erboven. Voeg al kloppend ⅕ van de zonnebloemolie toe. Zodra de aioli in volume toeneemt, kun je telkens in kleine porties (à 25 ml) of in een dunne straal de rest van de zonnebloemolie toevoegen. Halveer de citroenen en pers 2 el sap uit een van de helften (per 4 personen). Breng de aioli op smaak met het citroensap, vergemalen peper en zout.
  3. Meng de garnalen met ⅔ van de olijfolie en rijg aan de prikkers. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de snijkanten van de citroenen met de rest van de olijfolie. Rooster de garnalen en citroenen 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Rooster de garnalen en citroenen 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
  4. Knijp de citroen uit over de garnalen en serveer de aioli erbij.