Karbonade van de bbq

Gril karbonades zomers op de barbecue. Pittig gemarineerd, gevuld met roomkaas of serveer met tropische ananassalsa. De lekkerste recepten voor jou op een rij.

Karbonades met abrikozen-gemberglazuur
Karbonades met abrikozen-gemberglazuur

Karbonades met abrikozen-gemberglazuur

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 3 el abrikozenjam
  • 4 ribkarbonades
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • barbecue
  1. Snijd de gember fijn en pers de knoflook. Roer in een schaal de olie, sojasaus, jam, gember en knoflook. Bestrijk de karbonades aan beide kanten goed met de marinade en leg ze in de schaal. Dek de schaal af en laat het vlees in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  2. Steek de barbecue aan. Gril de karbonades aan elke kant 7-8 min. en bestrijk ze ondertussen 1 tot 2 keer met de rest van de marinade. Bestrooi het vlees met peper en zout. Lekker bij ananassalsa.