Bbq-recepten met entrecote
Bbq-recepten met entrecote

Bbq-recepten met entrecote

Op een zomeravond gril je entrecote op de barbecue. Serveer klassiek met kruidenboter, Cubaans gekruid of met paprikasaus. Ga nu aan de slag met de recepten.

Entrecote met chimichurri
Entrecote met chimichurri

Entrecote met chimichurri

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 4 iets kruimige aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 7.5 g verse tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 el (olijf)olie
  • 15 g verse basilicum
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 rode peper
  • 2 el rodewijnazijn
  • 600 g entrecote
  • 200 g crème fraîche
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • barbecue
  • aluminiumfolie
  • vijzel
  1. Steek de barbecue aan. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en verpak ze per stuk in een dubbele laag aluminiumfolie. Leg ze ca. 40 min. op de houtskool. Keer halverwege.
  2. Snijd voor de chimichurri de knoflook grof, ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Meng 2/5 van de olie met de knoflook, tijm, het basilicum en zeezout in de vijzel. Voeg de rozemarijn toe en vijzel tot een puree. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn en roer met ⅔ van de rest van de olie en de azijn door de chimichurri.
  3. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril op de barbecue in ca. 4 min. medium gaar. Keer halverwege. Neem van de barbecue en laat 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
  4. Halveer de aardappelen en verdeel de crème fraîche erover. Schep op elke entrecote wat chimichurri en serveer met de aardappelen.