Verras vrienden en familie met een feestelijke lunch tijdens Pasen. Met deze recepten en tips lukt het altijd.

Lunchen is belangrijk
Net als het ontbijt is de lunch een belangrijk moment van de dag. Eet je niet dan word je flauw en neemt je energielevel af. Niet voor niets werd er vroeger juist tussen de middag warm gegeten zodat je genoeg energie had om de middag door te komen. Die traditie kennen we bijna niet meer, maar ook met een wat lichtere lunch kun je alle kanten op. Allerhande geeft je de lekkerste recepten voor de broodnodige variatie tijdens Pasen. Verwen jezelf en je gasten met heerlijke sandiwches, zoete broodjes en frisse salades. Wat te denken van feestelijke brioche brood gevuld met aardbeien, perziken en munt. Of een Italiaanse salade caprese, tomaat en basilicum.

Breng mee
Je kunt je gasten ook vragen om allemaal wat mee te brengen, zodat je zelf geen uren in de keuken hoeft door te brengen. Veel lunchgerechten kun je 's ochtends al bereiden en in aluminiumfolie of vershouddoosjes meenemen.

Stylingtips
Dek de lunchtafel feestelijk. Houd het lekker lentelicht met natuurlijk gele tinten. Bloemen horen ook bij het voorjaar. En de leukste vaasjes? Die staan in de keuken: verzamel olijfolieflesjes, kleine potjes van de appelmoes en lege glazen jampotjes. Zet overal één of een paar lentebloemen in zoals narcissen, tulpen en anemonen en verspreid ze over tafel. Leg tenslotte naast elk bord een verrassing, een chocoladehaas of - ei, een bloem met een lief kaartje of een klein cadeautje. Feestelijk!

Lees meer

Paaslunch (95)

sorteer op
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.