Pasen is hét moment voor een uitgebreid ontbijt, een relaxte brunch of een gezellig diner: vier het voorjaar met deze recepten!

Een ei hoort erbij
Pasen wordt steeds meer net als kerst een echt familiefeest. Reden genoeg om gezellig met elkaar aan tafel te gaan. Of je nu kiest voor een paasontbijt, paasbrunch of diner, een ei hoort erbij. Eieren zijn, net als de paashaas, het symbool van de vruchtbaarheid en het nieuwe leven net als de lente. Het zoeken van eieren is al heel lang een traditie en komt voort uit een Germaanse traditie waarbij boeren eieren verstopten in het land om de goden gunstig te stemmen en zo voor een goede oogst te zorgen.

Maak bij het ontbijt op paasochtend een eierdopbagel met roomkaas, of
eggs benedict.
Bij de brunch kun je zowel warme als koude gerechten op tafel zetten. Allerhande geeft je heerlijke brunch recepten, wat dacht je van filotaartjes met tomaat en ricotta, soesjes met aardbeien-gemberroom en een sandwich met homemade eiersalade.

Stylingtips
Dek de ontbijttafel al de avond voor Pasen zo begint het feest meteen als iedereen wakker is! Houd het lekker lentelicht met natuurlijk gele tinten. Bloemen horen ook bij het voorjaar. En de leukste vaasjes? Die staan in de keuken: verzamel olijfolieflesjes, kleine potjes van de appelmoes en lege glazen jampotjes. Zet overal één of een paar lentebloemen in zoals narcissen, tulpen en anemonen en verspreid ze over tafel. Leg tenslotte naast elk bord een verrassing, een chocoladehaas of - ei, een bloem met een lief kaartje of een klein cadeautje. Feestelijk!

Lees meer

Recepten voor Pasen (729)

sorteer op
recept Ha­ver­mout­crum­ble met ahorn­si­roop en fruit

Ha­ver­mout­crum­ble met ahorn­si­roop en fruit

1 uur
(24)
recept Rød­grød (gra­nen en rood fruit) met yog­hurt

Rød­grød (gra­nen en rood fruit) met yog­hurt

30 min.
(28)
recept Toast met len­te­groen­ten en ge­po­cheerd ei

Toast met len­te­groen­ten en ge­po­cheerd ei

30 min.
(18)
recept Paas­taart met man­go en ko­kos

Paas­taart met man­go en ko­kos

2 u. 10 min.
(12)
recept Do­mi­ni­que Per­soo­nes cro­que-choc

Do­mi­ni­que Per­soo­nes cro­que-choc

30 min.
(9)
recept Ge­gril­de groe­ne as­per­ges met aman­de­len

Ge­gril­de groe­ne as­per­ges met aman­de­len

20 min.
(9)
recept Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei

Kip­ge­hakt­brood met ven­kel en ei

1 u. 25 min.
(27)
recept Ge­kookt ei­tje met broodsol­daat­jes en truf­fel­bo­ter

Ge­kookt ei­tje met brood­s­ol­daat­jes en truf­fel­bo­ter

15 min.
(14)
recept Peer-spi­na­zie-gem­bersmoot­hie

Peer-spi­na­zie-gem­bersmoot­hie

10 min.
(31)
recept Si­naas­ap­pel-kers-ba­naans­moot­hie

Si­naas­ap­pel-kers-ba­naans­moot­hie

10 min.
(14)
recept Ge­ma­ri­neer­de aard­bei­en met li­moen en ba­si­li­cum

Ge­ma­ri­neer­de aard­bei­en met li­moen en ba­si­li­cum

20 min.
(46)
recept Ba­gel ca­pre­se

Ba­gel ca­pre­se

20 min.
(24)
recept Ra­chel Khoo's aard­ap­pel­crum­pets met zoe­te ham

Ra­chel Khoo's aard­ap­pel­crum­pets met zoe­te ham

2 u. 55 min.
(8)
recept Ra­dijs­sa­la­de met zwart se­sam­zaad

Ra­dijs­sa­la­de met zwart se­sam­zaad

10 min.
(28)
recept Rau­we kool­ra­bi­sa­la­de met wal­no­ten

Rau­we kool­ra­bi­sa­la­de met wal­no­ten

30 min.
(12)
recept Scram­b­led tofu met to­maat

Scram­b­led tofu met to­maat

15 min.
(18)
recept Man­go­las­si (yog­hurt­drank met man­go & munt)

Man­go­las­si (yog­hurt­drank met man­go & munt)

5 min.
(40)
recept Va­nil­le­pud­ding met ver­se vruch­ten­saus

Va­nil­le­pud­ding met ver­se vruch­ten­saus

15 min.
(22)
recept Cho­co­la­de­taart

Cho­co­la­de­taart

1 u. 20 min.
(123)
recept Pas­sie­vruch­ten­rol

Pas­sie­vruch­ten­rol

55 min.
(19)
recept Har­ti­ge fi­lo­deeg­hap­jes

Har­ti­ge fi­lo­deeg­hap­jes

40 min.
(62)
recept Pi­kan­te ta­pe­na­de

Pi­kan­te ta­pe­na­de

15 min.
(48)
recept Cour­get­te­souf­flé

Cour­get­te­souf­flé

50 min.
(51)
recept Lams­rack met bo­nen­sa­la­de

Lams­rack met bo­nen­sa­la­de

45 min.
(52)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.