Pasen zonder kip? Kan. Maar Pasen zonder ei? Onmogelijk. Met deze recepten zet je bijzondere gerechten met ei op de paastafel.

Eieren koken
Pasen en eieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of de eieren nu van chocolade worden gemaakt of afkomstig zijn van de kip. Een ei hoort erbij! Eieren kun je op verschillende manieren bereiden, bijvoorbeeld pocheren, bakken of koken.
Zo kook je een ei: prik eerst met een speld of eierprikker een klein gaatje in het ei. Je kunt eieren opzetten met koud of kokendheet water. Dit is van invloed op de kooktijd. Houd voor zachtgekookt, middelgroot ei een kooktijd van 4.5 minuten in heet aan. Heb je liever hardgekookt? Houd dan ongeveer 8 minuten in heet water aan. Bekijk ook eens het instructiefilmpje ei koken.

Paasamuse
Wil je in een handomdraai een mooie paas-amuse maken? Kook voor 4 personen 12 kwarteleitjes in 4 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte. Snijd 100 gram gerookte zalm in 24 reepjes en verdeel deze over de halve eitjes. Garneer met een plukje tuinkers en serveer ze op een amuselepel, theelepel of gebaksvorkje.

Code op de eieren
Eieren en eierdozen zijn 'gecodeerd'. Aan de stempel op eieren kun je zien uit welk land ze komen en hoe ze zijn geproduceerd. Een 0 staat voor een biologisch ei, een 1 voor een vrije uitloop-ei en een 2 voor een scharrelei. De sterren op eierdozen zijn het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Hieraan kun je zien hoe kippen zijn behandeld: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker.

Lees meer

Ont­bijtre­cep­ten met ei­e­ren (36)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.