Een avondje met zijn tweetjes, samen in de keuken of elkaar verrassen met een romantisch diner. Gerechten met een vleugje romantiek.

Love food
Chocolade, champagne en oesters; we vinden het romantisch eten. Maar waarom? Doen deze producten echt iets met je? In chocolade zit het bijzondere stofje fenylethylamine, dat geeft een gelukzalig gevoel. Pure verleiding dus. Alcohol maakt je wat losser en relaxter dat is bij een romantisch avondje natuurlijk ook fijn. De bubbels van de champagne geven een extra romantisch en bijzonder tintje aan de avond. Oesters bevatten flavonoïden, die hebben ervoor gezorgd dat aan oesters het label 'liefdeseten' wordt geven. Flavonoïden geven je liefdesleven een boost, ze dienen namelijk als afrodisiac... Van al het liefdeseten is niet wetenschappelijk bewezen dat ze ook echt iets doen, maar lekker is het wel!

Styling
Natuurlijk dek je de tafel voor een etentje voor twee heel speciaal. Mooi gedekt met fonkelende glazen en kandelaren met kaarsen. Een muziekje op de achtergrond en heel belangrijk: de mobieltjes uit. Om de tafel extra romantisch te maken kun je wat rode rozen in kleine vaasjes bij elkaar zetten. Begin het diner met een romantisch broodmandje: leg een stapel brood op elkaar en druk er met een steekvormpje hartjes uit. Presenteer de hartjes en de sneetjes waar ze uit komen in een (hartjes) mandje.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.