Verjaardag, bruiloft, geslaagd, zwanger of gewoon omdat de 10 in de klok zit: redenen te over om een lekkere taart of cake tevoorschijn te toveren. En er gaat niets boven een zelfgebakken exemplaar.

Gebak
Gelukkig helpt Allerhande je een handje. Ook als je geen feestje hebt, maar wel erg van bakken houdt. Gebak is er in allerlei soorten en smaken. In Nederland staat de appeltaart al jaren met stip op nummer één, naast de slagroomtaart. En ook chocoladetaart, aardbeientaart, kwarktaart, monchoutaart, mokkataart en vlaai worden regelmatig gebakken en gekocht. De hartige variant, in de vorm van quiche, staat bovendien steeds vaker als avondmaal op tafel. Wanneer we voor het eerst aan de taart gingen, is niet meer te achterhalen, zo lang is het geleden. Wel is ontdekt dat de Romeinen duizenden jaren geleden al hun tanden zetten in onder andere notengebakjes.

Bakken doe je zo
De oven op temperatuur brengen, bakmeel door de zeef halen en een taartvorm invetten. Maar staat er in je recept een bakhandeling die ingewikkelder is? Kijk dan eens naar deze handige instructiefilmpjes. Je leert bijvoorbeeld hoe je een cornetje moet maken om slagroom mee te spuiten, hoe je moet karamelliseren, hoe je eieren splitst en hoe je iets au bain-marie kunt smelten.

Mooi uiterlijk
Hoe mooier de versieringen op de taart, hoe lekkerder 'ie eruitziet. Het is dus de kunst om je gebak zo aantrekkelijk mogelijk op tafel te zetten. Gebruik bijvoorbeeld glazuur, marsepeinen roosjes, zilveren pareltjes, eetbaar papier en uitstekers om je taart uit te dossen. Hoe spectaculairder, hoe populairder. Je zult het vanzelf zien!

Lees meer

Gebak (991)

sorteer op
recept Si­naas­ap­pel­taart met cho­co­la­de­gla­zuur

Si­naas­ap­pel­taart met cho­co­la­de­gla­zuur

4 u. 10 min.
(57)
recept Eclairs met mat­cha, vlier­bloe­sem­si­roop en li­moen­crè­me

Eclairs met mat­cha, vlier­bloe­sem­si­roop en li­moen­crè­me

2 uur
(6)
recept Cho­co­la­de-eclairs met dul­ce de le­che en ka­ra­mel­me­rin­gues

Cho­co­la­de-eclairs met dul­ce de le­che en ka­ra­mel­me­rin­gues

3 uur
(4)
recept Fram­bo­zen-eclairs met kardamon ban­ket­bak­kers­room

Fram­bo­zen-eclairs met kardamon ban­ket­bak­kers­room

2 u. 45 min.
(9)
recept Fram­bo­zen­taart met aman­del­ca­ke, groe­ne-thee­gana­che en ma­ca­rons

Fram­bo­zen­taart met aman­del­ca­ke, groe­ne-thee­ga­na­che en ma­ca­rons

4 u. 45 min.
(23)
recept Con­chas (Mexi­caan­se brood­jes)

Con­chas (Mexi­caan­se brood­jes)

1 u. 55 min.
(16)
recept Plaat­taart met le­mon curd, fram­bo­zen en aard­bei­en

Plaat­taart met le­mon curd, fram­bo­zen en aard­bei­en

35 min.
(20)
recept Ker­sen­kwark­taart met bes­sen-drui­ven­sap

Ker­sen­kwark­taart met bes­sen-drui­ven­sap

3 u. 20 min.
(63)
recept Ci­troen­taart met pis­ta­che­no­ten

Ci­troen­taart met pis­ta­che­no­ten

1 u. 20 min.
(84)
recept Plaat­taart met prui­men en ho­ning

Plaat­taart met prui­men en ho­ning

55 min.
(28)
recept Ro­mi­ge bit­ter­koek­jes­taart met mok­ka­boon­tjes

Ro­mi­ge bit­ter­koek­jes­taart met mok­ka­boon­tjes

3 u. 20 min.
(85)
recept Bok­ken­poot­jesij­staart met gem­ber

Bok­ken­poot­jesij­staart met gem­ber

4 u. 25 min.
(149)
recept Krui­di­ge wor­tel­taart met room­kaas­gla­zuur

Krui­di­ge wor­tel­taart met room­kaas­gla­zuur

1 u. 35 min.
(680)
recept Tar­te ta­tin met peer en aman­del­spijs

Tar­te ta­tin met peer en aman­del­spijs

50 min.
(50)
recept Krui­mel­taart met ap­pel, blau­we bes­sen en prui­men

Krui­mel­taart met ap­pel, blau­we bes­sen en prui­men

1 u. 15 min.
(95)
recept Ka­neel-ap­pel­souf­flé

Ka­neel-ap­pel­souf­flé

55 min.
(153)
recept Pom­poen-kruid­no­ten-chee­se­ca­kes

Pom­poen-kruid­no­ten-chee­se­ca­kes

1 u. 15 min.
(13)
recept Zoe­te-tor­til­la­chips

Zoe­te-tor­til­la­chips

20 min.
(3)
recept Do­nut uit de oven

Do­nut uit de oven

1 u. 10 min.
(142)
recept Cre­ma Ca­tala­na

Cre­ma Ca­ta­la­na

1 u. 30 min.
(109)
recept Fram­bo­zen­ca­ke­jes met wit­te cho­co­la­de

Fram­bo­zen­ca­ke­jes met wit­te cho­co­la­de

40 min.
(492)
recept Spuitcho­co­la­de

Spuitcho­co­la­de

20 min.
(55)
recept Cho­co­la­de­bom­be

Cho­co­la­de­bom­be

3 u. 35 min.
(105)
recept Zo­mer­t­ri­f­le met ge­mengd fruit

Zo­mer­t­ri­f­le met ge­mengd fruit

1 u. 25 min.
(37)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.