Bbq-recepten met varkenshaas
Bbq-recepten met varkenshaas

Bbq-recepten met varkenshaas

Varkenshaas op de bbq bereiden? Lekker aan een spies! Maak saté met pindasaus of probeer één van de andere barbecuerecepten.

Saté babi met pindasaus
Saté babi met pindasaus

Saté babi met pindasaus

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 500 g varkenshaas
  • 1 portie marinade voor saté
  • 2 el sesamzaad
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 2 el ketjap manis
  • 1/2 potje pindakaas met stukjes noot
  • 1 pakje kokosmelk
  • 2 tenen knoflook
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • 12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
  • barbecue of grillpan
  1. Rijg het vlees aan de satéprikkers en leg de stokjes in een ruime schaal waar ze helemaal in passen. Schenk de marinade erover en laat afgedekt in de koelkast minimaal 45 min. marineren. Neem de saté uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Rooster het sesamzaad 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
  2. Doe de sojasaus, ketjap, pindakaas en kokosmelk in een steelpan. Pers de knoflook erboven en verwarm op laag vuur. Roer tot een egale saus.
  3. Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan en gril de saté in porties in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de saté met de saus en bestrooi met het sesamzaad.
  4. U kunt het vlees de avond van tevoren al marineren in de koelkast.